Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Μέλη της Χρυσής Αυγής χτύπησαν τον Δημήτρη Στρατούλη!

Έξω από το ΟΑΚΑ δέχθηκε επίθεση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο βουλευτής βρισκόταν στο γήπεδο παρέα με το γιο του, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, όταν τον πλησίασε ομάδα ανδρών, οι οποίοι αφού δήλωσαν τη χρυσαυγίτικη τους ταυτότητα, χειροδίκησαν ενάντια στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στρατούλης δέχθηκε δύο χτυπήματα από τρεις άνδρες, οι οποίοι και αναζητούνται από την αστυνομία.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρείο του γηπέδου με τραύματα στο κεφάλι.


Ο βουλευτής αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο είναι καλά στην υγεία του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, o κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι οι χρυσαυγίτες του είπαν όταν τον συνάντησαν πως «θα σε σκοτώσουμε τώρα εδώ».

Ο ίδιος στη τηλεφωνική συνέντευξη με τον σταθμό χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως «σπείρα δολοφόνων».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύλληψη των δραστών απαιτεί το ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του 'πως τώρα θα σε σκοτώσουμε'.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά».

Καταδικάζει την επίθεση η κυβέρνηση

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Καταδικάζουμε σφοδρότατα την επίθεση εναντίον του βουλευτή Δημ. Στρατούλη. Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας.»

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: