Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Mε πολύ μεγάλη επιτυχία η 11η Γιορτή Τσίπουρου Τερπνής στην Καλαμαριά

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 11η Γιορτή Τσίπουρου  Τερπνής την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, στο χώρο της Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά.

Για μία ακόμη  φορά ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης έδωσε εξετάσεις στη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης και πήρε άριστα

Η τέλεια οργάνωση, η αθρόα προσέλευση του κόσμου, οι υπέροχοι παραδοσιακοί μεζέδες  της Τερπνής (μιλτζανούδια στο σινί, ψάρια στο σινί, παπούδα κ.α), το περίφημο τσίπουρο Τερπνής, το κέφι , ο χορός και η πρώτη παρουσία του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Συλλόγου με τις υπέροχες δημιουργίες του ήταν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης.

Ο καιρός για  μία ακόμη χρονιά ήταν με  το μέρος μας και επέτρεψε  τους Τερπνιώτες και τους φίλους μας να απολαύσουν μία ιδανική ημέρα για … τσίπουρο.
Χειροκρότησαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας το παιδικό και το εφηβικό που χόρεψαν με τις παραδοσιακές στολές καθώς επίσης και το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων το οποίο παρέσυρε και τον υπόλοιπο κόσμο στο χορό. Γλέντησαν και χόρεψαν με τη «δική μας» υπέροχη ορχήστρα «Αρμονία των Αντιθέτων» μέχρι αργά το απόγευμα.


Την εκδήλωση τίμησαν με την  παρουσία τους ο συγχωριανός μας  βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης με τους γονείς του Γιώργο και Κυπαρισσία, ο ευεργέτης του χωριού μαςΔημήτρης Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Αλκμήνη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής Δημήτρης Μπάγκαλας, ο Τοπικός Σύμβουλος Τερπνής Χρήστος Δρούγγος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής Γεωργία Δράμαλη, ο Πρόεδρος της Ασπίδος Χρήστος Τουλάκης, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Τζούλια Βλασκίδου, η Γ,Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τούλα Μουτσίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ροδολιβινών Θεσσαλονίκης Νίκος Σίμογλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης Γιώργος Κατσικαρίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δελιοτζάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χουνικιωτών Θεσσαλονίκης Στέργιος Χατζούδης, αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Αμπελιωτών, Μανδρακιωτών, Μεσολακκιωτών, Μοναστηρακιωτών, Νιγριτινών, Σερραίων, και Σησαμιωτών Θεσσαλονίκης.


Το Δ.Σ  του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τους χορηγούς της εκδήλωσης, τις γυναίκες της Τερπνής και Θεσσαλονίκης για την παρασκευή των παραδοσιακών φαγητών και τους παραγωγούς τσίπουρου της Τερπνής που πρόσφεραν με προθυμία το τσίπουρό τους.

Πηγή: Ανεξάρτητος

Δεν υπάρχουν σχόλια: