Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές ζήτησε ο Α. Τσίπρας

Eκλογές για να σταματήσει, όπως είπε, «η καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας» ζήτησε από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Α.Τσίπρας.

«Συνεδριάζουμε σήμερα», σημείωσε ο Α.Τσίπρας, «κάτω από τη βαριά σκιά των εφιαλτικών μέτρων του τρίτου Μνημονίου που έχει φέρει η συγκυβέρνηση Σαμαρά προς ψήφιση στη Βουλή. Αλλά η σημερινή μας συνεδρίαση δεν είναι μια τυπική καταγγελία των αδιεξόδων του Μνημονίου. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Σήμερα το πρωί ο Σαμαράς μας εξήγησε για πιο λόγο τέσσερις μήνες δεν διαπραγμάτευτηκε. Γιατί η διαπραγμάτευση είναι τσαμπουκάς που θα μας οδήγουσε σε ρήξη με τους εταίρους μας και έξοδο από την Ευρώπη» είπε και συνέχισε αναρωτώμενος: «Ο ίδιος ήταν που λίγο καιρό πριν όσο ήταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχόταν επαναδιαπράγματυσηη του. Τι έκανε έπαιζε την Ελλάδα στα ζάρια;».

«Ο κ. Σαμαράς έχει μετακινηθεί με τέτοια βιασύνη στο άλλο άκρο του χειροκροτητή της κυρίας Μέρκελ που δεν ακούει ούτε αυτά που είπε ο Σόιμπλε,  ότι δηλδή  η Εξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη στερείται κάθε βάσης. Ο ίδιος ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έβαλε τέλος στο παραμύθι με τον κακό δράκο».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση, ωστόσο, συνεχίζει το βιολί της. «Εκβιάζουν συνδέοντας την ψήφιση των σκληρών μέτρων με τα λεφτά που έχουν ήδη αποφασίσει να μας δώσουν».

Αναφερόμενος σε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα πάθουμε ασφυξία, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «αν εννοούσε τους φίλους του τους τραπεζίτες και την τρικομματική κυβέρνηση τότε έχει δίκο». Γιατί, όπως εξήγησε, «ο λαός είναι ήδη σε ασφυξία» και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα τότε θα πεθάνουμε. «Το ξέρουν αλλά το κάνουν για να σώσουν το τομάρι τους», προσέθεσε.

«Είναι η πρώτη φορά που χώρα οδηγείται εθελοντικά στην αυτοκτονία», σημείωσε εμφατικά ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε πως αν συνεχίσουν να μας κυβερνούν αυτοί θα συνεχίσει να αυξάνεται η ανεργία και η φτώχεια».

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η δόση θα δοθεί αλλά όχι για να σωθεί η Ελλάδα αλλά η ίδια η Ευρωζώνη. Γιατί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα καταρρεύσει η Ευρώπη» συνέχισε κατά την τοποθέτησή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας.

«Το παραμύθι τελείωσε. Με τα ψέμματα δεν μπορούν να εκβιάζουν έναν ολόκληρο λαό. Με το Μνημόνιο προσυπογράφει τη χρεοκοπία του ελληνικού λαού. Τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία, όπως ψευδόμενος μας είπε ο Σαμαράς».

«Η κυβέρνηση καταρρέει, ο άμμος στην κλεψύδρα της τελειώνει και πρέπει να φύγει για να μην συμπαρασύρει τη χώρα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε την ολομέτωπη επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση.

«Η συγκυβέρνηση κυβερνά όχι ελέω λαού, αλλά ελέω των δανειστών, έχει επιβάλλει ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης» ανέφερε

«Η συγκυβέρνηση προστατεύει τους φίλους τους, είτε είναι καναλάρχες, είτε χρεοκοπημένοι τραπεζίτες, είναι συμπεριλαμβάνονται σε λίστες, όπως αυτή της Λαγκάρντ και τιμωρεί τους αδύναμους» πρόσθεσε.

«Το Μεσοπρόθεσμο υποεκτιμά τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας» συνέχισε και πρόσθεσε πως «το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο είναι αυτό που προαναγγέλλει την αποτυχία του αφού λέει ότι θα έχει μέτρα 19 δισ.» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «προαναγγέλλει νέα μέτρα και πλέον αυτών καθώς υποεκτιμά την ύφεση που προκαλεί η λιτότητα».

Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Ο λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλο τους μαθητευόμενους μάγους της καταστροφής.

«Υπογράφουν τη χρεωκοπία του λαού και στηρίζουν το σύστημα της διαπλοκής. Προστατεύει όσους βρίσκονται στις λίστες όταν δείχνει το σκληρό τους πρόσωπο στην κοινωνία, καλύπτοντας τους προστάτες της που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό» συνέχισε σε σκληρό τόνο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το Μνημόνιο κατάφερε να συμπυκνώσει την καταστροφή της χώρας σε ένα νομοσχέδιο και ένα σε ένα άρθρο» προσέθεσε λέγοντας πως αυτό δείχνει ότι φοβούνται τους βουλευτές.

«Υποβιβάζει το κοινοβούλιο σε λέσχη επικύρωσης των επιταγών τηςΤρόικα» τόνισε εμφατικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές. «Αλλά η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφισή του γιατί κυβερνά όχι ελέω λαού αλλά ελέω δανειστών».

Μάλιστα, στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ που προέβαλε ο Guardian, αλλά και στην παύση από την εκπομπή τους των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές λέγοντας πως «σε λιγότερο από πέντε μήνες φαίνεται ότι δεν έχουν την πλειοψηφία να περάσουν κρίσιμα νομοσχέδια στη Βουλή. Κανείς δεν κρύβει ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση της χώρας με την ψήφο 148 βουλευτών» και συμπλήρωσε εμφατικά πως «δεν θα προχωρήσει με τη μειοψηφία της Βουλής και της κοινωνίας στην κατεδάφιση της χώρας».

«Σε λιγότερο από πέντε μίνες ξεφτιλίζουν την δική τους προγραμματική συμφωνία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η κυβέρνηση καταρρέει. Εχει υποστεί τραύματα που δεν μπορούν να γιατρευτούν. Αποσταθεροποιεί η χώρα. Ηρθε η ώρα. Είναι η ώρα αυτή η κυβέρνηση να φύγει.

«Εμεις αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν», συνέχισε και είπε πως «η πορεία προς την κατάρρευση πρέπει να ανακοπεί τώρα.

Κορόιδεψαν τον λαό προεκλογικά και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν» είπε. «Εκλεψαν την λαϊκή εντολή για να προστατέψουν τους προστάτες τους. Είχαν την ευκαιρία. Την εξάντλησαν και την πέταξαν στα σκουπίδια. Σπατάλησαν την ευκαιρία είτε γιατί δεν το τόλμησαν, είτε γιατί δεν μπορούσαν είτε γιατί δεν ήθελαν.

Εμεις θα το κάνουμε. Έχουμε καθήκον απέναντι στην ιστορία. Θα το σταματήσουμε . Να επαναθεμελιώσουμε μια κοινωνια Δημοκρατίας.

Καλούμε όλους τους βουλευτές να αναλάβουν τη δημοκρατική τους ευθύνη. Καλουμε τους Έλληνες σε ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα. Ειναι συνταγματική και πατριωτική ευθύνη» και πρόσθεσε πως «Σε αυτή τη κρίσιμη καμπή για το τόπο και για το λαό, μόνο μια λύση υπάρχει και είναι πολιτική λύση: Εκλογές για να μιλήσει ο λαός. Εκλογές για να σταματήσουμε τη καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας. Εκλογές για να σταματήσει η εξαθλίωση του ελληνικού λαού προς όφελος των τραπεζών. Εκλογές για να επιστρέψει η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη, για να αναλάβουμε τη ευθύνη, οι υγιείς δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις, να ανοικοδομήσουμε τον τόπο μας».

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: