Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Το ύστατο χαίρε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας


Η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνό, τελέσθηκε το μεσημέρι στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στην ακολουθία παρέστησαν οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ηλείας κ. Γερμανός, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κ. Χορέν Τογραματζιάν καθώς και ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλί.


Το εκκλησιαστικό έργο του μακαριστού μητροπολίτη εξήραν στους επικήδειους τους, ο τοποτηρητής μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και ο αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Κωνστάντιος.

Την εξόδιο ακολουθία παρακολούθησαν και εκφώνησαν επικήδειους ο εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, υπουργός των Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος μετέφερε και τα θερμά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο περιφερειάρχης Αν.

Μακεδονίας και Θράκης Αρης Γιαννακίδης και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Όλοι τους αναφέρθηκαν στο σημαντικό εκκλησιαστικό έργο του μακαριστού ιεράρχη, στην αγάπη του για την πατρίδα καθώς και στο σθένος με το οποίο διεκδικούσε την επίλυση θεμάτων που αφορούσαν την ανάπτυξη της Θράκης.

Σύμφωνα με επιθυμία του, η σορός του μητροπολίτη Δαμασκηνού, παρουσία στρατιωτικού αγήματος που απέδωσε τιμές, ενταφιάσθηκε στον προαύλιο χώρο του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ήταν ένα από τα έργα του.

Από την Τρίτη, που εκοιμήθη ο μητροπολίτης Δαμασκηνός, οι σημαίες των υπηρεσιών της περιφέρειας και των δήμων της Ροδόπης κυμάτιζαν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους, ενώ σήμερα δεν λειτούργησαν τα σχολεία και από τις 12 το μεσημέρι έκλεισαν οι υπηρεσίες και τα καταστήματα.





Πηγή: Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: