Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο Παπανδρέου στη Βουλή για το… πανεπιστήμιο στον Όλυμπο

Τι είπε…

Χρήστος Μπόκας

Την εμφάνισή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να καταθέσει την άποψή του ως πρώην πρωθυπουργός,  υπουργός Παιδείας αλλά και νυν βουλευτής, πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής και καθηγητής πανεπιστημίου για την… ίδρυση διεθνούς πανεπιστημίου στον Όλυμπο.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου μετά από ένα μήνα απουσίας από τα κοινοβουλευτικά δρώμενα επέλεξε την συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων σχετικά με την Ίδρυση Διεθνούς Ιδρύματος Κλασικών Σπουδών και Ερευνών, με την επωνυμία “Olympic School of Mythology - Olympic Academy of Classical Studies”, με έδρα τη Μακεδονική Πιερία για να παρέμβει.


Ο πρώην πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι «ένα κέντρο κλασικών γραμμάτων θα αποτελέσει φάρο αξιών» επισήμανε όμως πως « Να μην γίνει φορέας που θα μπλέξει στην γραφειοκρατία. Να είναι δημόσιος αλλά να μείνει εκτός γραφειοκρατίας» ενώ πρόσθεσε «Να σημειώσω ότι ο Γκόρντον Μπραουν μου είπε ότι η εκπαίδευση είναι ο πρώτος εξαγωγικός κλάδος της Βρετανίας ας γίνει και για εμάς αυτό».

Τέλος, αναφέρθηκε στην Αούγκ Σαν Σούου Κίι «τον Μαντέλα της Βιρμανίας» όπως αποκαλούν την ηρωική μορφή λέγοντας ότι «είχα μιλήσει μαζί της και την κάλεσα στην Ελλάδα. Μου απάντησε ότι θα ήθελε να έρθει και να επισκεφθεί τον Ολυμπο που ήταν και όνειρο του συζύγου της. Πράγματι ο Όλυμπος είναι σύμβολο με παγκόσμια εμβέλεια»

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: