Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ουρανούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Μονοξυλίτης του Αγ. Όρους το μεσημέρι της Τετάρτης 8-8-2012 και επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, απειλώντας τον οικισμό.

Για τη δημιουργία ζώνης προστασίας περιμετρικά του οικισμού της Ουρανούπολης επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών, μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Δήμου Αριστοτέλη και ιδιωτών, ενώ συνεχώς φτάνουν ενισχύσεις από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Ωστόσο το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης δυσχεραίνεται από τις συνεχείς εναλλαγές στην πνοή του ανέμου.

Η φωτιά μαίνεται στην ευρύτερη δασική περιοχή της Ουρανούπολης η οποία αποτελείται από χαλέπιο πεύκη φτάνοντας κοντά σε εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες κοντά στο δάσος, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ξενοδοχειακές μονάδες.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Επιθεωρητής του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ από τα ξημερώματα στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος με εντολή του οποίου το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Χ. ξεκίνησε τη διαδικασία κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με εντολή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη κινητοποιήθηκε η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί και να μεταβεί κλιμάκιό της στον τόπο της πυρκαγιάς.

Πηγή: HalkidikiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: