Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Δελτίο Τύπου Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση «Θάλασσα & Σπόρ – Υγραεριοκίνηση & Ενέργεια»  στην προβλήτα των Ν. Μουδανιών το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Αυγούστου 2012.

Η έκθεση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σε μία ειδική διαμόρφωση της προβλήτας των Ν. Μουδανιών συμμετείχαν 75 επιχειρήσεις του Νομού Χαλκιδικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης οι οποίες έμεινα ευχαριστημένες τόσο από την όλη διοργάνωση όσο και από τον κόσμο που επισκέφτηκε την έκθεση.

Το Σάββατο 11 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρου τα εγκαίνια της εκθέσεως.

Με την παρουσία τους, τίμησαν την έκθεση,  ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Καρανάσιος Ευθύμιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ν.Προποντίδας κύριοι Πασσαλης κωνσταντινος , κ.Δαμιανιδης, κ. Τσομπανελης Ανέστης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Σαπουντζης Σωτήρης, ο γενικός γραμματέας κ. Μητσιου, μέλη του ΔΣ του επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ο Γραμματέας της ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων κ. Χαδαλης Δημήτρης, καθώς και άλλοι επίσημοι του Νομού αλλά και πλήθος κόσμου που επισκέφτηκε την έκθεση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γκιλής Γεώργιος αλλά και ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης τόνισαν στους λόγους τους, τη σπουδαιότητα των εκθέσεων αυτών που έχουν ως σκοπό την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλουν τα Επιμελητήρια, ώστε να βοηθήσουν τα μέλη τους να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων τους και να προβούν σε νέες συνεργασίες.


Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο πρόεδρος του Επιμελητήριο Χαλκιδικής
Κ. Γκιλής τίμησε τον Ολυμπιονίκη, αθλητή του judo κ. Ηλιάδη Ηλία για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς και για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 

Παράλληλα κατά το διήμερο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις όπως η γιορτή μπύρας και παγωτού οι οποίες πλαισιώθηκαν από τη μουσική του συγκροτήματος «Μουσικοί Οδοιπόροι», του ωδείου Ν. Μουδανιών «Κέντρο Τέχνης Σύνθεση»,  την παρουσίαση μοντέρνων χορών από τη Σχολή «Valentino», σχολή χορού Ο.Π.Α., παραδοσιακών χορών από τον πολιτιστικό σύλλογο Φάρο, ποντιακών χορών από το Σύλλογο Ποντίων Ν. Μουδανιών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», καθώς και πολεμικών τεχνών από τον Αθλητικό Σύλλογο «Μακεδονική Φάλαγγα».


Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Κύριε Υπουργέ, κύριοι βουλευτές, επίσημοι προσκεκλημένοι.

Κυρίες και κύριοι,

     Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το βιοτεχνικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης η σημερινή σας παρουσία, μία τιμή που αντανακλά στο σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας, που γιορτάζει απόψε.   
  Γιορτάζει απόψε, γιατί η σημερινή προσέλευση τόσο πολλών και εκλεκτών στον χώρο αυτό προσδιορίζει και την καταλυτική για την κοινωνία μας θέση που κατέχει ο Χαλκιδικιώτης επιχειρηματίας.

    Είναι προφανές, ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή, που οι ευρύτερες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας γίνονται όλο και πιο δύσκολες.
    Το Επιμελητήριό μας αγωνίζεται να τις αναδείξει και να τις διευρύνει, όπως επίσης αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις, να εκπληρώσει τον συμβουλευτικό του προς την πολιτεία ρόλο.

Κύριε Υπουργέ,

Στο σημείο αυτό, απευθύνω έκκληση προς την Πολιτεία.
Έκκληση που αποτελεί και τη συνισταμένη των μηνυμάτων, που φθάνουν καθημερινά στην διοίκηση του Επιμελητηρίου μας:

    Προχωρήστε με ταχύτερα βήματα ανάπτυξης, χωρίς φοβίες, χωρίς δισταγμούς η παλινδρομήσεις.
 Το πολιτικό κόστος από τη μη προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ή από την καθυστέρηση της υλοποίησης των προγραμματισμένων, τολμηρών και εκσυγχρονιστικών πρωτοβουλιών,  είναι σήμερα  πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που προκύπτει από τη ριζική αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων και της οριστικής εξάλειψης των στρεβλώσεων της αγοράς.

      Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έχοντας ένα νέο αναβαθμισμένο και θεσμικό ρόλο, δίπλα και μαζί με το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας, δίνει έναν καθημερινό αγώνα  για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Καθημερινό αγώνα ώστε να θέσει στόχους, να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον του τόπου, να προστατεύσει τον υγιή ανταγωνισμό και εν’ τέλει να καταστήσει γόνιμη για όλους την επιχειρηματική σκέψη.
   
  Γι’ αυτούς τους λόγους προχωράμε σε μία σειρά λειτουργιών και δράσεων που θα εκπληρώνουν όλες αυτές τις ανάγκες ενός σύγχρονου Επιμελητηρίου.
   
 Σε αυτή την πραγματικότητα το Επιμελητήριο απαντά με το τετράπτυχο 
 ενημέρωση – υποστήριξη – παρέμβαση – ανταποδοτικότητα.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι,

Το Επιμελητήριο μας, αναλαμβάνει συστηματικά δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προώθηση και προβολή των τοπικών επιχειρήσεων, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να μπορέσει να στηρίξει την προσπάθεια των επιχειρηματιών της περιοχής, αλλά και να προσφέρει καλύτερες προοπτικές στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Η διοργάνωση των Εκθέσεων  στο Νομό μας έχει ήδη γίνει θεσμός.

Θεσμός δημιουργίας, ανάπτυξης και προβολής του νομού με πανελλήνια εμβέλεια.

Η Χαλκιδική αξίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, διότι είναι τόπος γεμάτος ζωή με πολλές προοπτικές.

Στην έκθεση αυτή θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε νέες τεχνολογίες και ενδιαφέροντα πράγματα  που αφορούν την θάλασσα και τα σπορ την υγραεριοκίνηση και την ενεργεία.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής, το βιοτεχνικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το πρόεδρο του τον κύριο Παπαδόπουλο  τα μέλη του Δ.Σ του επιμελητηρίου Χαλκιδικής, το προσωπικό του, το δήμο Ν. Προποντίδας, τον ΟΠΑ, την εταιρεία ΣΑΡΑΦΗ που συνεργαστήκαμε για να έχουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα, τους πολιτιστικούς & αθλητικούς συλλόγους καθώς και όλους τους επιχειρηματίες για την συμμετοχή τους .

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: