Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Νίκος Δένδιας: "Η κατάσταση στο κέντρο ξεπερνά τα όρια της φαντασίας"

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας για τα θέματα άμεσης προτεραιότητας της αρμοδιότητάς του.

Αν και το πρώτο σε προτεραιότητα θέμα που αυτόν τον καιρό απασχολεί την ηγεσία του υπουργείου είναι η δασοπυρόσβεση, μετά τη συνάντηση ο κ. Δένδιας έκανε αναφορά και σε άλλα χρόνια προβλήματα και αναφερόμενος στα θέματα του κέντρου της Αθήνας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν έχει νόημα να μείνω υπουργός Δημόσιας Τάξης και να βλέπω αυτή τη βόμβα διαρκώς να επεκτείνεται».

Όπως είπε, δεν μπορεί να κάθεται και να κοιτάει «τα κέντρα των πόλεων να καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο».

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι «μη ανεκτή» και «ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας», όπως άλλωστε διαπίστωσε και ο ίδιος από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις περιοχές της Ομόνοιας, της Κυψέλης και του Αγ. Παντελεήμονα.

«Έχουμε πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορούμε να λειτουργούμε όπως πέντε χρόνια πριν», επισήμανε αναφερόμενος στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να μην κλείσει η συνθήκη του Δουβλίνου. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι ο φράκτης στον Έβρο θα προχωρήσει, όπως επίσης και τα κέντρα κράτησης.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά ενδεχόμενων νέων περικοπών στα μισθολόγια των αστυνομικών και των πυροσβεστών, σημειώνοντας πως «η κοινωνία έχει απαιτήσεις από την αστυνομία και την πυροσβεστική».

Προανήγγειλε ωστόσο «νοικοκύρεμα» σε άλλους τομείς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί γιατί η αστυνομία ξοδεύει 36 εκ. το χρόνο σε καύσιμα, 19 εκ. το χρόνο σε ενοίκια και 13 εκ. το χρόνο σε συντήρηση των 13.768 αυτοκινήτων που διαθέτει.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα γίνει επιτροπή ανώτατων αξιωματικών, που θα μελετήσει και το ζήτημα της φύλαξης στόχων και προσώπων, στα οποία διατίθενται 3.500 αστυνομικοί.

Για το πυροσβεστικό σώμα ανέφερε, τέλος, ότι καταβάλλει προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων και από ιδιώτες, για να αντιμετωπιστούν δαπάνες, οι οποίες στο εξωτερικό καλύπτονται από εθελοντές.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής

Από την πλευρά της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου άρχισαν πάλι οι διαρροές από τα Μ.Μ.Ε. για επικείμενες νέες περικοπές της τάξης του 12% στα ειδικά μισθολόγια.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι οι Αστυνομικοί ούτε σε ειδικά μισθολόγια ανήκουν, ούτε ειδικά προνόμια έχουν και πολύ περισσότερο καμία σχέση δεν έχουν με πλουσιοπάροχες αμοιβές.

Ήδη από τις προηγούμενες περικοπές στους μισθούς μας έχουμε φθάσει στα όρια της κατάρρευσης και γνωστό είναι τις πάσι τα μηδενικά εκκαθαριστικά που πολλοί συνάδελφοι μας έλαβαν ως αμοιβή τους τελευταίους μήνες.

Γνωστές είναι επίσης οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά όταν επισκέφθηκε και άκουσε τα προβλήματα των Αστυνομικών στη Γ.Α.Δ.Α., ότι δεν θα υπάρξουν δηλαδή νέες μειώσεις – περικοπές στους μισθούς των Αστυνομικών αναγνωρίζοντας το δύσκολο και επικίνδυνο έργο που καθημερινά καλούνται να φέρουν εις πέρας.

Επιτέλους κάποτε πρέπει οι προεκλογικές δεσμεύσεις να τηρούνται σε αυτή τη χώρα.

Η Ένωσή μας δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχθεί νέες περικοπές – μειώσεις των μισθών μας με κάθε κόστος και σε κάθε περίπτωση καλεί όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Τέλος αν νομίζουν ορισμένοι ότι οι Αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να σταθούν απέναντι στην κοινωνία πλανώνται και ας βρουν άμεσα τρόπους να ανακουφίσουν τους δικαίως διαμαρτυρόμενους πολίτες».

Πηγή: Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: