Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Καστοριά: Κτηνοτρόφος απειλούσε να αυτοκτονήσει για ζημιές από μία αρκούδα

Δύο φορές διέσχισε κολυμπώντας την λίμνη Καστοριάς θηλυκή αρκούδα προκειμένου να βρει τροφή στις παρυφές της πόλης και σε γειτονικά χωριά, προξενώντας ζημιές στη ζωική παραγωγή. Η αρκούδα που ώθησε στα άκρα κτηνοτρόφο ο οποίος νωρίτερα απειλούσε να αυτοκτονήσει από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, φέρει ραδιοκολάρο και παρακολουθείται από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις "Αρκτούρος" και "Καλλιστώ".

Σε σύσκεψη που έγινε στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς μετά την κίνηση απελπισίας του κτηνοτρόφου ο οποίος βρήκε μισοφαγωμένες 15 γαλοπούλες και ένα πρόβατο, αποφασίστηκε η νάρκωση της αρκούδας και η απομάκρυνσή της από την περιοχή.

«Ωστόσο, η συγκεκριμένη αρκούδα, ηλικίας περίπου 6 ετών, έχει οδηγηθεί ξανά μακριά από την περιοχή αλλά ξαναγύρισε κολυμπώντας την λίμνη, προκειμένου να βρει τροφή. Κι αυτό γιατί, το 70% των ζώων ξαναγυρίζουν στην περιοχή όπου αρχικά διέμεναν» εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο βιολόγος Λάμπρος Κραμποκούκης από τον "Αρκτούρο" προσθέτοντας ότι πλέον, μέσω του ραδιοκολάρου, αν εντοπιστεί η αρκούδα να προσπαθεί να πλησιάσει ξανά την περιοχή, θα γίνονται άμεσα όλες οι ενέργειες απομάκρυνσής της.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: