Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Απελευθερώθηκε παγιδευμένη αρκούδα

Η περιπέτεια του άτυχου ζωντανού στο Βούρινο είχε αίσιο τέλος

Μάχη Τράτσα

Αίσιο τέλος είχε η σύντομη περιπέτεια μίας αρκούδας η οποία βρέθηκε παγιδευμένη σε συρματόπλεγμα που είχε τοποθετηθεί ως παγίδα στις παρυφές του Βούρινου στην Κοζάνη την περασμένη Πέμπτη.

Το ζώο στάθηκε... τυχερό καθώς ένας ευαισθητοποιημένος κτηνοτρόφος ειδοποίησε άμεσα την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» για το περιστατικό.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης μετέβη στην περιοχή και έστησε επιχείρηση απελευθέρωσης του ζώου σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ, κυρία Νατάσα Κομνηνού και τον κτηνίατρο κ. Νίκο Πατσινακίδη. Η αρκούδα αναισθητοποιήθηκε, απεγκλωβίστηκε με προσοχή και στη συνέχεια απελευθερώθηκε στην περιοχή όπου βρέθηκε αφού πρώτα της τοποθετήθηκε ειδικό κολάρο-πομπός για την παρακολούθησή της.

Η ...ανώνυμη, έως χθες, αρκούδα απέκτησε και ταυτότητα. Οι επιστήμονες της έδωσαν το όνομα του κτηνοτρόφου χάρη στον οποίο σώθηκε. Ο Αριστείδης, όπως "βαφτίστηκε", είναι μία αρσενική αρκούδα, ηλικίας 5 ετών και βάρους 150 κιλών.

Για παρόμοια περιστατικά παγίδευσης άγριων ζώων μπορείτε να απευθύνεστε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης στο τηλέφωνο 6957 834668.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: