Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Προς συμβιβασμό μεταξύ αντιδίκων οδεύει η πολύκροτη υπόθεση Ζαχόπουλου!

Είναι μία απο τις υποθέσεις που απασχόλησαν όσο λίγες την κοινή γνώμη, αφού συνδέθηκε με μια ολόκληρη κυβέρνηση και έβαλε στην ζωή μας φράσεις όπως: "ο κομιστής του DVD" (σσ. Θέμος Αναστασιάδης) και "αυτοκτονικός ιδεασμός". Τώρα, φαίνεται να φτάνει στο τέλος της με έναν συμβιβασμό.

Το ενδεχόμενο συμβιβασμού των αντίδικων πλευρών στην υπόθεση της απόπειρας εκβίασης του πρώην γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, μέσω αμοιβαίων εξηγήσεων, εξέτασε το Τριμελές Εφετείο, στο εδώλιο του οποίου κάθονται η Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης.

Ο εισαγγελέας έδρας, Γ. Αγγελής ήταν αυτός που, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, έκανε πρόταση για συμβιβαστική επίλυση της ποινικής υπόθεσης,
κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Χρ. Ζαχόπουλου, πρόταση που υιοθετήθηκε και από τους δικαστές.

Θετική αντιμετώπιση στην εισαγγελική πρόταση έδειξε και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, ενώ ο Χρ. Ζαχόπουλος, αρχικά, δεν δήλωσε αρνητικός στο ενδεχόμενο να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις. Ο κ. Ζαχόπουλος, που είναι πολιτικός ενάγων στην υπόθεση, ζήτησε από το δικαστήριο να του παρέχει χρόνο, προκειμένου να αποφασίσει για το θέμα με την οικογένειά του.

Σημειώνεται ότι, αν επέλθει ανάμεσα στους κατηγορούμενους και στον κ. Ζαχόπουλο συμβιβαστική λύση μέσω αμοιβαίων εξηγήσεων, θα εκλείψει το στοιχείο του δόλου στη βασική κατηγορία για την υπόθεση.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη, 3 Ιουλίου.

Πηγή: DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια: