Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Καμμένος: Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Την πρόθεσή του να καταθέσει τις προγραμματικές του θέσεις στη Βουλή και να περιμένει την απόφαση των βουλευτών, εξέφρασε ο πρόεδρος του κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες Πάνος Καμμένος. Οπως είπε, δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία χαρακτήρισε «δοσίλογους».

Παράλληλα, δεν απέκλεισε τη συνεργασία με βουλευτές αυτών των δυο κομμάτων που πιθανόν να διαφωνούν με τις ηγεσίες τους, όπως υποστήριξε.

Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», αλλά είπε ότι προτίθεται να συμμετάσχει σε «κυβέρνηση εθνικού σκοπού».


«Αλλαξε η μεταπολίτευση, είναι μειοψηφία τα πρώην μεγάλα κόμματα που στηρίχθηκαν σε προεκλογικό χρήμα, σε πλαστογραφίες και σε επιθέσεις κάτω από τη μέση» είπε ο κ. Καμμένος.

Υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού που υπηρετούν τραπεζίτες είναι παρελθόν και τόνισε ότι η χώρα μας χρειάζεται «κυβέρνηση εθνικού σκοπού».

«Καταθέσαμε προτάσεις. Οποιοι τις αποδέχονται να έρθουν. Δεν συνεργαζόμαστε με δοσίλογους» είπε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα «με το οποίο έχουμε κοινές θέσεις στα οικονομικά, διαφωνούμε όμως στα εθνικά θέματα, τη λαθρομετανάστευση και τα ελληνοτουρκικά».

«Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν ή όχι ένα πρόγραμμα που θα καταθέσουμε», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς παίρνουν εντολές από τους κ.κ. Ράιχεμπαχ, Φούχτελ και Σόιμπλε».

«Οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού τελείωσαν σήμερα τη νύχτα» πρόσθεσε και κατέληξε απορρίπτοντας κατηγορηματικά τη συναίνεσή του σε κυβέρνηση τεχνοκρατών, λέγοντας: «Ποια κυβέρνηση τεχνοκρατών; Τους τεχνοκράτες τους διορίζουν οι τραπεζίτες, όχι ο λαός».

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: