Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Ο δήμος «σκεπάζει» τη Ροτόντα με λουλούδια

Με λουλούδια, προσφορά των Ανθοπωλών της Θεσσαλονίκης, θα στολίσει ο δήμος τον προαύλιο χώρο της Ροτόντα ενόψει του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι εργασίες της εικαστικής αυτής παρέμβασης έχουν ήδη ξεκινήσει από το ύψος της οδού Μελενίκου. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει την αναπαράσταση δέντρων με φυσικά υλικά και στολισμό από άνθη, προσφορά των Ανθοπωλών της Θεσσαλονίκης, τα οποία θα διατηρηθούν για αρκετές ημέρες χάρη στο αυτόματο αρδευτικό σύστημα που θα εγκατασταθεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την προσφορά του σωματείου Ανθοπωλών με την οποία ομορφαίνουν την πόλη σε ένα σημείο με μεγάλη επισκεψιμότητα, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, όπως είναι η Ροτόντα.
Τέτοιες πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης είναι αξιέπαινες και είναι σύμφωνες με το πνεύμα της Δημοτικής μας Αρχής κατά το οποίο και η πιο μικρή δράση είναι σημαντική σε μια πόλη σαν και τη δική μας όπου το πράσινο δεν περισσεύει» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: