Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Στον Λευκό Πύργο η Φλόγα

Παρουσία πλήθους κόσμου, επισήμων και μέσα σε συγκινητικό κλίμα, έγινε το απόγευμα της Κυριακής (13/5) στην Πλατεία του Λευκού Πύργου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης η άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας.

Στην Ανατολική Μακεδονία έφτασε το ιερό φως των Ολυμπιακών Αγώνων, που πέρασε από Ιωάννινα, Κοζάνη και Βέροια και με τελευταία λαμπαδηδρόμο την Γιώτα Οικονόμου, εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο στον μαστό "Αλμα ζωής" που μαζί με τον απόγονο των Μακεδονομάχων Νίκο Κότση άναψε ο βωμός στη συμπρωτεύουσα.

Είχαν προηγηθεί λαμπαδηδρομοι όπως η Βούλα Πατουλίδου, η Τασούλα Κελεσίδου, η Κ. Ζάντου, η Μ. Φλώρου, η Ζωή Φίτσιου, ο Αρης Γρηγοριάδης, ο Χ. Ταϊγανίδης και ο Σίμος Παλτσανιτίδης, ενώ μετά την τελετή που διοργανώθηκε την φλόγα πρώτος ανέλαβε ο Ιωάννης Μελισσανίδης και εν συνεχεία οι Κώστας Τριγκώνης και άλλοι επώνυμοι διακεκδιμμένοι αθλητές του βορειελλαδικού χώρου.


Μεταξύ των φιλάθλων ήταν και ξένοι τουρίστες, αρκετοί των οποίων και Βρετανοί που τίμησαν την τελετή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και χειροκρότησαν την ανάκρουση των τριών ύμνων, των δυο εθνικών και του Ολυμπιακού κινήματος.

Μετά την εκφώνηση των χαιρετισμών έγινε ανταλλαγή δώρων από μέρους των εκπροσώπων Ελλάδος και Μεγάλης Βρετανίας Στην συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακούς μακεδονίτικους χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης και την προώθηση της φλόγας στο Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης, το μοναδικό ολυμπιακό μουσείο της χώρας, όπου εκεί μια σύντομη στάθμευση της φλόγας προκειμένου να γίνει η αφή της σε ειδικό βωμό που κατασκευάστηκε.

Ο Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης πρώτος λαμπαδηδρόμος από την Πλατεία Λευκού Πύργου προς το Ολυμπιακο Μουσείο, έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους πολίτες. Μετά την τελετή αφής της φλόγας στο Ολυμπιακό Μουσείο, αυτή πήρε τον δρόμο για την πόλη των Σερρών και την Τρίτη θα διέλθει και πάλι από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα και κατεύθυνση το Λονδίνο όπου θα διεξαχθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί αγώνες.

Πηγή: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια: