Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης στη Χαλκιδική το 1821 - Εκδηλώσεις στον Πολύγυρο

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ 2012

Εκδήλωση Μνήμης στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου σε ανάμνηση της μύησης των αδελφών Παπαγεωργάκη στη Φιλική Εταιρεία. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Θεία Λειτουργία - Επιμνημόσυνη Δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, αγώνα δρόμου πεζών και ποδηλάτων (αφετηρία 9:30. Ηρώο Πολυγύρου, τερματισμός Άγ. Δημήτριος), θεατρικό δρώμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου, εμφάνιση συγκροτήματος παραδοσιακής μουσικής από τη Νικήτη. Οργάνωση: Επιτροπή του Αγίου Δημητρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΩΡΑ 20.30
Θεατρική παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλη από τον Θεατρικό Οργανισμό Ορμύλιας «Πολύτροπον». Είσοδος: 5 €


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2012

Στις 10.30 π.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πολυγύρου επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

Στις 11.15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση στην κεντρική οδό της πόλης, μπροστά από το χώρο του Μνημείου των Ηρώων.

Μετά τη λήξη της παρέλασης θα παρατεθεί δεξίωση στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: