Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Αγώνα επιβίωσης δίνει ο Καρατζαφέρης

Θρίλερ θα είναι για τον ΛΑΟΣ η νύχτα των εκλογών

ΘΡΙΛΕΡ προδιαγράφεται η νύχτα των εκλογών για τον ΛΑΟΣ, καθώς όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη δύναμη του κόμματος να κινείται οριακά πάνω από το 3%, οπότε ο κίνδυνος να μείνει εκτός Κοινοβουλίου είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Κι αυτό ως συνέπεια της... «αλλοπρόσαλλης» τακτικής που ακολούθησε την προηγούμενη διετία, αφού εγκατέλειψε τις πάγιες θέσεις του, στήριξε το ΠΑΣΟΚ και το πρώτο Μνημόνιο, καταψήφισε το δεύτερο, ενώ έδωσε μάχη να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, από την οποία αποχώρησε χωρίς να πείσει για τους λόγους της ρήξης.

Η προεκλογική εκστρατεία θα είναι ουσιαστικά ένας «αγώνας επιβίωσης», που μπορεί να κερδίσει ο Γ. Καρατζαφέρης. Θα πρέπει όμως να βρουν άμεσα τρόπους και μέσα προκειμένου να ανακόψουν τις διαρροές ψηφοφόρων, που κινούνται μάλιστα προς τρεις κατευθύνσεις:
Προς τη ΝΔ, καθώς παραδοσιακοί ψηφοφόροι της επανακάμπτουν, προσμετρώντας πέραν των άλλων και το γεγονός της διαφαινόμενης νίκης της στις εκλογές. Προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π. Καμμένου, που, καθότι νέο κόμμα, εμφανίζεται άφθαρτο και πιο αξιόπιστο έναντι του ΛΑΟΣ στην αντιμνημονιακή ρητορική του. Και τέλος προς τη Χρυσή Αυγή, η οποία δείχνει να απορροφά τους πλέον ακραίους ψηφοφόρους, που νιώθουν «προδομένοι» από τον Καρατζαφέρη, τον οποίο κατηγορούν ότι «συμβιβάστηκε» και εντάχθηκε στο σύστημα!

Στην προσπάθειά του να αναστρέψει την καθοδική πορεία των ποσοστών του κόμματος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «ξιφουλκεί» κατά του δεύτερου Μνημονίου και των δυο μεγάλων κομμάτων, εκτοξεύοντας κατηγορίες για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και υποταγή στην «τρόικα». Επιχειρεί, δε, να ταυτίσει τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποτρέψει τη μετακίνηση ψηφοφόρων του που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αναζητήσουν πολιτικό καταφύγιο στη Λ. Συγγρού. Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης επαναφέρει στην ατζέντα του θέματα καθημερινότητας, όπως η δημόσια ασφάλεια, η λαθρομετανάστευση κ.ά., που ήταν άλλοτε «σήμα κατατεθέν» του κόμματος.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να προτείνει τη χορήγηση άδειας οπλοφορίας σε πολίτες, προκειμένου να προφυλαχθούν από επιθέσεις ληστών, διαρρηκτών κ.λπ.! Με τον τρόπο αυτό επιδιώκει να προσεγγίσει τμήματα της κοινωνίας που ανησυχούν από την εντεινόμενη αύξηση της εγκληματικότητας και αναζητούν τρόπους προστασίας. Η πρότασή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σε πολλά επίπεδα, ωστόσο ο ίδιος ευελπιστεί ότι αρκετοί την άκουσαν με... ανακούφιση και προσδοκία!

Η αποχώρηση των Μ. Βορίδη και Άδ. Γεωργιάδη (ιδίως του πρώτου), και μάλιστα παραμονές εκλογών, ήταν σημαντική απώλεια, κάτι που αντιλαμβάνεται, χωρίς να το ομολογεί, ο κ. Καρατζαφέρης. Προκειμένου να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, επιδιώκει να προσεταιριστεί στελέχη της ΝΔ που διαφωνούν με την πολιτική του κ. Σαμαρά ή έχουν αποστασιοποιηθεί. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι πενιχρά, αν όχι μηδαμινά, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση των διαγραμμένων βουλευτών, καθώς κανένας δεν αντιμετώπισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ή προσχώρησης στον ΛΑΟΣ. Τις προηγούμενες ημέρες την προσχώρησή του στο κόμμα ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Π. Μαντούβαλος και έτσι στον ΛΑΟΣ προσδοκούν οφέλη στην Α΄ Πειραιά. Πόσα και ποια θα είναι αυτά θα φανεί το βράδυ των εκλογών.

Πηγή: Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: