Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο Γ. Συμπιλίδης αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Ο Αντ. Σαμαράς με τον Γ. Συμπιλίδη (φωτογραφία αρχείου)

Αρης Ραβανός

Ανακοίνωσε ότι παραιτείται της διεκδίκησης για το καλό της παράταξης

Μια μεγάλη πληγή που άνοιξε πριν από τρεις ημέρες στη Ν.Δ. και προκάλεσε κύμα έντονων αντιδράσεων – κυρίως παρασκηνιακά – στο εσωτερικό του κόμματος επιχειρείται να κλείσει από το πρωί της Παρασκευής, με την απόφαση να μην είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Κιλκίς ο κ. Γ. Συμπιλίδης.

Στη σκιά των έντονων διαμαρτυριών από ψηφοφόρους, στελέχη και μέλη του κόμματος, ο κ. Συμπιλίδης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υποψηφιότητά του και με δήλωσή του τονίζει ότι παραμένει στο πλευρό του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.

Το παρασκήνιο ήταν έντονο και έγιναν αρκετές επικοινωνίες μέχρι να φθάσουμε στη συγκεκριμένη απόφαση του κ. Συμπιλίδη, καθώς διαμορφωνόταν μια πολύ βαριά ατμόσφαιρα στην κομματική βάση, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές και ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμούσε τη συντήρηση κλίματος εσωστρέφειας.

Εξάλλου, η επαναφορά στη μνήμη γεγονότων που συνέβησαν στην πολιτική ζωή πριν από περίπου 20 χρόνια, δεν βοηθούσε την ηγετική ομάδα και την προσπάθειά της για ενίσχυση των ποσοστών της.

Και αυτό, διότι επικεντρωνόταν η συζήτηση στην κίνηση του κ. Συμπιλίδη να ανεξαρτητοποιηθεί, αίροντας την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση του κ. Κ. Μητσοτάκη το 1993, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Μάλιστα στη Ν.Δ., λένε έμπειρα κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη, μιλούσαν για δημοσκοπική ζημιά και μικρή πτώση στις «μυστικές» μετρήσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Συμπιλίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και στην…«καρδιά» του «καραμανλικού» συστήματος υπήρχαν διαφωνίες και πολύ σοβαρές ενστάσεις για να την υποψηφιότητα του κ. Συμπιλίδη.

Πολλοί μιλάνε για την προσωπική απόφαση του κ. Σαμαρά να…«αποσύρει» ένα πρόσωπο με το οποίο τον συνέδεε πολιτική φιλία ετών και όχι τόσο για προσωπική απόφαση του ίδιου του κ. Συμπιλίδη.

Από την πλευρά του ο κ. Συμπιλίδης δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ στο Κιλκίς, ότι μπροστά στη δύσκολη μάχη της 6ης Μαΐου όλα τα προσωπικά παραμερίζονται.

«Σημασία έχει μόνον η νίκη της Παράταξης. Που μας χρειάζεται όλους. Πολύ περισσότερο που δίνουμε τη μάχη για το μέλλον. Το παρελθόν δεν μπορεί πια να μας χωρίζει…Πρόθεσή μου είναι να προσθέσω, όχι να αφαιρέσω. Άλλωστε και στο παρελθόν, προσπάθειες σπίλωσής μου έπεσαν στο κενό και με δικαστικές αποφάσεις» αναφέρει ο κ. Συμπιλίδης.

Στη συνέχεια δηλώνει τη στήριξή του στον κ. Σαμαρά και στην προσπάθειά του, τονίζοντας: «Όμως, για να μπει ένα οριστικό τέλος σε όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται, παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου στο Κιλκίς, παραμένοντας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά».

Ενδιαφέρον έχει και η αντίδραση του προέδρου της Ν.Δ. που προέβη σε δήλωση και αυτός μετά την κίνηση του κ. Συμπιλίδη, εκθειάζοντάς τον. «Τιμώ την κίνηση του Γιώργου Συμπιλίδη, που δείχνει πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητας για τη νίκη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα».

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: