Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Λαθραίες εξαγωγές ξυλείας στην Αλβανία

Λαθροϋλοτόμος συνελήφθη στην Καστοριά

Μανώλης Bάιας

Δεν έφταναν οι ορδές λαθροϋλοτόμων που αποψίλωσαν τα δάση της χώρας κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να βγάλουν κέρδη από την αυξημένη ζήτηση των καυσόξυλων λόγω της κρίσης, έχουμε και τις... λαθραίες εξαγωγές ελληνικής ξυλείας στην Αλβανία, από τους γείτονες που περνούν κρυφά στο έδαφος της χώρας.

Για αρκετούς μήνες, ένας 44χρονος Αλβανός, έκοβε τα δέντρα μιας αγροτικής περιοχής στην Ιεροπηγή της Καστοριάς, που μπαινόβγαινε ανενόχλητος στην Ελλάδα από μια μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση μαζί με το άλογό του.


Όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και της Δίωξης Ναρκωτικών, το ζώο ήταν φορτωμένο με κούτσουρα βαλανιδιάς βάρους 150 κιλών!

Αλλά αυτά δεν ήταν τα μόνα που είχε αρπάξει ο αλλοδαπός ξυλοκόπος. Τους προηγούμενους μήνες είχε κόψει σε κούτσουρα δεκάδες δέντρα και κάθε τόσο επέστρεφε για να μεταφέρει λίγα από αυτά στη χώρα του, όπου τα πωλούσε.

Οι Έλληνες αστυνομικοί κατέσχεσαν την ξυλεία, ένα τσεκούρι και το άλογο του 44χρονου, που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, για παράνομη υλοτομία και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: