Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής - ITN Berlin


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολύγυρος, 9 Μαρτίου 2012

Η Χαλκιδική στην ΙΤΒ Βερολίνου - Εκτιμούνται οι προσπάθειες αναστροφής του κλίματος...

Σημαντικό βαρόμετρο της τουριστικής αγοράς είναι και φέτος η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITB που διεξάγεται στο Βερολίνο από τις 7 μέχρι τις 11 Μαρτίου. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετέχει στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. με διπλό stand, προβάλλοντας τον προορισμό στη νούμερο 1 αγορά του.

Ακολουθώντας το πάγωμα των κρατήσεων, οι πρώτες αντιδράσεις που εισέπραξε η Ελληνική αποστολή ήταν εξίσου παγωμένες.
Η πάροδος των ημερών έδειξε μια σημαντική αναστροφή κλίματος, με ανοιχτές δηλώσεις στελεχών τουριστικών οργανισμών υπέρ της Ελλάδας και προσπάθειες σύμπραξης Ελληνικών φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης με εκπροσώπους της Γερμανικής πολιτικής ηγεσίας.

Η έναρξη της ΙΤΒ βρήκε την αποστολή επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων της Χαλκιδικής έτοιμους να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες τους συναντήσεις. Τις εντυπώσεις που έχουν οι Γερμανοί πράκτορες για τη Χαλκιδική και τους τρόπους προσέγγισής τους το επόμενο διάστημα, ανέλυσε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Χαλκιδικής στη Γερμανία, κος Karsten Voss της εταιρείας PRO GUEST, σε συζήτηση που είχε με τους ξενοδόχους.



Το βράδυ της πρώτης ημέρας της έκθεσης, ο ιδιοκτήτης του Τουριστικού Οργανισμού ALLTOURS κος Willi Verhuven, στην ετήσια εκδήλωση προς τους 500 και πλέον συνεργάτες της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Έλληνες συνεργάτες μας που βρίσκονται απόψε εδώ. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και από πλευράς μας θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ξαναγυρίσει η Ελλάδα στη θέση που της ανήκει". Σε κατ΄ιδίαν συζήτηση του Προέδρου του Οργανισμού κου Γρηγόρη Τάσιου με εκπρόσωπο της ALLTOURS, συμφωνήθηκε η οργάνωση fam trips στελεχών της εταιρείας στη Χαλκιδική.

Σε δημόσιες διακηρύξεις συμπαράστασης προς την Ελλάδα, προέβησαν 4 βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου που προσκλήθηκαν από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, για να επισκεφθούν το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. στην ΙΤΒ και να συζητήσουν την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τις αδελφοποιήσεις δήμων.

Οι καθημερινές εξελίξεις σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο καθιστούν επιτακτική την ανάγκη γρήγορων αποφάσεων ώστε να προλαμβάνονται οι εξελίξεις. Υιοθετώντας αυτή τη λογική, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Γερμανίας, ήδη προγραμματίζει τα επόμενα ταξίδια πρακτόρων και δημοσιογράφων, ώστε να αναδειχθούν οι βαθιές σχέσεις συνεργασίας που διέπουν τη Χαλκιδική και τη χώρα μας με τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: