Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Έκαναν σύναξη μυστική τα ...παιδιά στη Λαμία!


Τις ημέρες αυτές λένε, έκαναν στο μεγάλο στέκι κάπου κοντά στον ανδριάντα του Διάκου  σύναξη μυστική τα παιδιά του Γιωργάκη και λάβανε την απόφαση.

Επειδή τα κακά μαντάτα πλήθαιναν στην  πρωτεύουσα, να βγουν σε σπίτια και συναγωγές με το μόνο  πράγμα που τους είχε απομείνει .

Μια παλάμη ανοιχτή με τις μαύρες τρίχες και το ραγισμένο σηματάκι του πράσινου ήλιου που είχε κράτος πάλαι ποτές το κόμμα του μεγάλου Αρχηγού.

Να στηρίξουμε Παπουτσή ,αυτόν που είχε μυστικά  την ευλογία και τη χάρη του απελθόντος.


Και επειδή σίμωνε η μέρα που το κόμμα είχε συνήθειο να εκλέγει τον αρχηγό ,την ημέρα πάλι εκεινη ορίσανε για τον νέο αγώνα.

Και αποφάσισαν νωρίς-νωρίς να βγουν καταμπροστά στον πράσινο ήλιο με πάνου ως κάτου απλωμένη τη φοβιά σα σημαία,οι τέως νέοι με τα φουσκωμένα στομάχια που τους έλεγαν χορτάτους.

Και αναζητούνταν  άνδρες πολλοί και  μέσα –μέσα και γυναίκες και παλιοί λαδωμένοι με τον επίδεσμο και τα δεκανίκια της εξουσίας.

Όπου έβλεπες άξαφνα στην όψη τόσες χαρακιές πούλεγες είχαν περάσει χρόνια πολλά μέσα σε λιγην ώρα.
Τέτοιας λογής αποκοτιές ωστόσο μαθαίνοντας η άλλη σφόδρα ταράχτηκε και τόπε στο χοντρό. Και εκείνος αποκρίθηκε «άμα θα βγω θα τους κόψω τον βώλο»!

Και φορές τρεις με το μάτι αναμετρώντας το έχει τους,λάβανε την απόφαση να βγουν στο κλαρί με το μόνο  πράγμα που τους είχε απομείνει.

Μια πήχη φωτιά κάτω από τα σάπια λάβαρα με τα μαύρα κοντάρια και δείχνοντας τα μαυρισμένα δόντια στη θέα του Χρήστου Παπουτσή και  δάκρυο πολύ εβγάλαν.

Και χτυπούσαν τα κεφάλια όπου νάναι ,σφαλώντας τα βλέφαρα με απόγνωση μια και  η νέα Εποχή όλο και τους κυρίευε.

Σαν να μην ήτανε άλλος δρόμος πάνω σ΄ολάκερη τη γη για να περάσει άλλος κανείς παρά μονάχα αυτός , ο εκλεκτός του Γιώργου και να τον έχουν πάρει αμίλητοι , κοιτάζοντας πολύ μακριά ,πέρα από την άκρη της  απελπισίας, τη Γαλήνη που έμελλαν να γίνουν μόλις  βγει ο χοντρός,οι  τέως νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν χορτάτους και οι άντρες και οι  γυναίκες και οι λαδωμένοι με τον επίδεσμο και τα χρυσά δεκανίκια.

Και περάσανε μέρες πολλές μέσα σε λίγη ώρα.

Και θερίσαμε πλήθος τα νέα θηρία και άλλους τους αλλαξοπίστησαν.

Και την άλλη ημέρα  μείναμε μόνο τριάντα….


Πηγή: Λαμία FM1

Το είδαμε στο blog Πελασγία

Δεν υπάρχουν σχόλια: