Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Σκηνές Αγριας Δύσης με ομάδα ζωοκλεφτών και λεία 300 αμνοερίφια


Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλία όταν μια ομάδα ζωοκλεφτών εισέβαλε σε κτηνοτροφική μονάδα, ακινητοποίησε τρεις εργαζόμενους και έφυγε με λεία 300 αμνοερίφια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο χτύπημα που πραγματοποιούν οι ζωοκλέφτες στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά και το οποίο έχει θέσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τις διωκτικές αρχές εν όψει και της γιορτής του Πάσχα.

Οπως έγινε γνωστό, στόχος των κακοποιών ήταν μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα, που βρίσκεται στα όρια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας. Η ληστεία εκτυλίχθηκε στις 2.00 μετά το μεσημέρι, χθες, στη μονάδα κτηνοτρόφου από τον Αλμυρό, την οποία λειτουργεί στο Αχίλλειο του δήμου Κιλελέρ.


Εκείνη την ώρα στη μονάδα βρίσκονταν τρεις αλλοδαποί εργαζόμενοι, ηλικίας από 20 έως 30 ετών, όταν ξαφνικά μπροστά τους είδαν περίπου είκοσι άτομα να εισβάλουν στην επιχείρηση.

Ορισμένοι από τους δράστες με ξύλα στα χέρια, τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν, όπως οι ίδιοι κατέθεσαν στην αστυνομία, για να τους ακινητοποιήσουν. Στη συνέχεια φορτηγά, τρακτέρ με πλατφόρμες και αγροτικά οχήματα προσέγγισαν τη μονάδα.

Οι δράστες φόρτωσαν τα 300 ζώα στα αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή. Η κλοπή διήρκησε περίπου μία ώρα, καθώς, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, οι δράστες λειτούργησαν βάση οργανωμένου σχεδίου.

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: