Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή παραίτησης του Παναγιώτη Δούμα, από τον ΛΑ.Ο.Σ.


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Διά της παρούσης μου θα ήθελα να υποβάλω την παραίτησή μου από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Σε περίπτωση που αυτό σας ενδιαφέρει, ο λόγος είναι ότι διαφωνώ με την στάση που το κόμμα μας κράτησε στην ψηφοφορία της βουλής την 12η Φεβρουαρίου 2012, καθώς αυτή κατά την γνώμη μου ούτε εθνικώς αλλά ούτε και πολιτικώς συμφέρουσα είναι. Προ παντός όμως, μαρτυρά πολιτικό οπορτουνισμό και ηττοπάθεια, καθώς η επιλογή αυτή είναι φανερό ότι συνδέεται με τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις και με την άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από τον έμμεσο διάλογο που ανοίξατε με το εξωκοινοβουλευτικό αυτό κόμμα κατά την ομιλία σας στο κοινοβούλιο την 12η Φεβρουαρίου, όταν αναφερθήκατε σ’ αυτούς που δεν μιλούν για το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Κύριε Πρόεδρε, σας βεβαιώ ότι όσοι ευαγγελίζονται την χρεοκοπία της χώρας είτε δεν αντιλαμβάνονται σε τι περιπέτεια οδηγούν την πατρίδα μας είτε επιδιώκουν το χάος για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τα επαχθή σχέδιά τους, που ουδεμία σχέση με την εθνική μας επιβίωση έχουν. Μαζί μ’ αυτούς κι εσείς, που από την μια μέρα στην άλλη αλλάξατε γνώμη, συντασσόμενος με τα πιο αντιδραστικά στοιχεία του πολιτικού κόσμου και πράττοντας εν μία νυκτί όλα αυτά που καταμαρτυρούσαμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους όχι μόνον από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου προ δύο ετών, αλλά από την πρώτη κιόλας ημέρα της κοινοβουλευτικής παρουσίας του ΛΑ.Ο.Σ. το 2007.

Όλα τα ανωτέρω ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν την ανησυχία που μου δημιούργησε η στάση σας στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010, όταν αφήσατε αναξιοποίητη την ισχυρή επιρροή του Μάκη Βορίδη στην Αττική, ανασύρατε από μόνος σας το «βεβαρυμένο» παρελθόν του, που σε μεγάλο βαθμό είναι και δικό μου, και αντί να κατεβάσετε υποψήφιο δήμαρχο τον Άδωνι Γεωργιάδη στηρίξατε στον Δήμο Αθηναίων τον Νικήτα Κακλαμάνη, έναν άνθρωπο τον οποίον κατά την προεκλογική περίοδο τότε, εγώ και κάποιοι άλλοι έμποροι των Αθηνών είχαμε «κάτσει στο σκαμνί» του ανακριτή για την καθ’ ομολογίαν ανοχή του απέναντι στο παρεμπόριο. Επείσθην τότε, ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ενδιαφέρεται να διεμβολίσει το πολιτικό σύστημα, αλλά απλά να συνυπάρχει σε αυτό. Κρίμα, διότι ήταν όντως ο μόνος που μπορούσε να έρθει σε ρήξη και να το ανατρέψει.

Σήμερα, κ. Πρόεδρε, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει μείνει χωρίς τα δύο καλύτερα στελέχη του, μόνο και μόνο επειδή εσείς ποντάρατε αφενός στην ευπιστία του ελληνικού λαού και αφετέρου στον καιροσκοπισμό των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη. Ευτυχώς, στην τελευταία σας εκτίμηση πέσατε έξω και οι δύο αυτοί κύριοι, παρά το πολιτικό κόστος, επέδειξαν συνέπεια απέναντι στην πολυετή θέση τους εις ό,τι αφορά την διάσωση της χώρας, αλλά και στην συμμετοχή τους στην κυβέρνηση που προχώρησε στην προς ψήφιση συμφωνία με τους δανειστάς μας.

Με τον τρόπο αυτό, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ευτέλισε εαυτόν, εξετέθη για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση, η οποία μάλιστα ήταν κατά γενική ομολογία επιτυχημένη και αποτελεσματική, ξεγυμνώθηκε από τους πιο αξιόπιστους και συνεπείς ταγούς του και σαν τελευταία κίνηση αυτοκαταστροφής επέλεξε να αποχωρήσει από την ψηφοφορία, δίνοντας μάλιστα με τον τρόπο αυτόν αφενός την χαριστική βολή στην όποια αξιοπιστία του και αφετέρου το προβάδισμα στο «Ναι», το οποίο υποτίθεται ότι αντιμαχόταν.

Κύριε Πρόεδρε,

από το 2005, όταν και προσεχώρησα στο κόμμα σας μαζί με άλλους συναγωνιστάς μου από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, συμπεριφέρθηκα ως απλός στρατιώτης, στηρίζοντας αδιαμαρτύρητα κάθε επιλογή σας, είτε συμφωνούσα είτε διαφωνούσα. Ακόμη και όταν υποστηρίξατε την υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, υπέμεινα και συμμετείχα μάλιστα ως υποψήφιος στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Δυστυχώς όμως, δεν είμαι πια διατεθειμένος να υπομείνω αυτήν σας την «ευελιξία». Ως εκ τούτου, υποβάλλω την παραίτησή μου, ευχόμενος ό,τι καλύτερο στην προσπάθειά σας να ηγηθείτε ενός πατριωτικού κινήματος, το οποίο ωστόσο δεν έχει μέχρι τούδε σχηματισθεί.

Σας ευχαριστώ θερμά για τον μέχρι σήμερα αδιαμφισβήτητο αγώνα σας και καλή επιτυχία!

Παναγιώτης Δούμας

Πηγή: Παναγιώτης Δούμας (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια: