Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Πόρτα» της Μάνιας στον Δελατόλλα για την Ελευθεροτυπία

Η ιδιοκτήτρια της Ελευθεροτυπίας Μάνια Τεγοπούλου φέρεται ότι απέρριψε πρόταση του εκδότη της εφημερίδας, «Ποντίκι» Αντώνη Δελατόλλα, για είσοδο στην ιστορική εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ Δελατόλλας έχει υποβάλλει γραπτή πρόταση για την εξαγορά μέρους της εφημερίδας που, ως γνωστόν, έχει καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η πρόταση του κ. Δελατόλλα εγείρει ερωτήματα για το ποιος χρηματοδοτεί ή στηρίζει οικονομικά τον εκδότη προκειμένου να καταβάλει, όπως φέρεται να αναφέρει στην πρότασή του, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», αλλά και να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της εφημερίδας.

Δεδομένου ότι η οικονομική κατάστασή της εφημερίδας είναι απελπιστική,
αρκετοί εκτιμούν ότι πίσω από την πρόταση Δελατόλλα δεν μπορεί να είναι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά πολιτικοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του enimerosi24,δεν αποκλείεται η συντηρητική παράταξη, αλλά και προσωπικά ο πρόεδρος της, Αντώνης Σαμαράς να έχει βάλει ένα... χεράκι να σωθεί ο ιστορικός τίτλος!

Άλλωστε και η Μάνια Τεγοπούλου μετά την άρνηση των τραπεζών να της χορηγήσουν δάνειο για την εφημερίδα, είχε στραφεί σε επιχειρηματίες της επιρροής της συντηρητικής παράταξης.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: