Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Προβληματισμός στη ΝΔ από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ


Ο Αντώνης άρχισε τον προβληματισμό. Σε λίγο θα ασχοληθεί και με διαλογισμό ...
Μέχρι η Νέα Δημοκρατία να πέσει κάτω από το 25% ...
Το ΠΑΣΟΚ και τα μάτια σας! ...


Επισήμως δεν σχολιάζει τη μάχη διαδοχής στο πράσινο στρατόπεδο, αλλά…

Σπύρος Γκουτζάνης

Με ιδιαίτερη  προσοχή παρακολουθεί η ηγεσία της  ΝΔ τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που όμως προκαλούν κραδασμούς στο ευρύτερο πολιτικό και εκδοτικό σύστημα ενώ επηρεάζουν και το κυβερνητικό έργο. 

Το γαλάζιο  επιτελείο επισήμως απέφυγε οποιοδήποτε  σχόλιο για τη μάχη της διαδοχής στο πράσινο στρατόπεδο.

Εμμέσως μόνο ο  κ. Σαμαράς προειδοποιεί ότι «δεν θα ανεχθεί κομματικά ή εσωκομματικά παιχνίδια που να έχουν επίπτωση στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών». 

Επιπλέον ξεκαθαρίζει  ότι «μετά την ολοκλήρωση του  έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου  θα μας βρει απέναντι όποιος επιχειρήσει  κωλυσιεργίες και η υπομονή μας δεν είναι ανεξάντλητη». Ο κ. Σαμαράς απαντά έτσι στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνδέουν τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών με τις εσωκομματικές διαδικασίες και την ανάδειξη του προέδρου που θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές. 

Ο χρόνος κυλά πια προς όφελος του ΠΑΣΟΚ που καθώς έχει φθάσει στο ναδίρ δεν έχει τίποτε να χάσει και σε βάρος της ΝΔ που με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου εκ των πραγμάτων καθίσταται συνυπεύθυνη στην ασκούμενη πολιτική και στα επαχθή μέτρα που ασμένως προωθεί το Μαξίμου και οι πράσινοι υπουργοί με την επίκληση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται αντιμέτωπος με την μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Εάν συμφωνήσει θα είναι συνυπεύθυνος στα μάτια των λαϊκών τάξεων κάτι που θα έχει επίπτωση και στις εκλογές. 

Οι διεργασίες όμως στο ΠΑΣΟΚ έχουν και ευρύτερη αντανάκλαση στο γαλάζιο στρατόπεδο ειδικά αν το κόμμα δεν βγει ενιαίο από την κρίση που διέρχεται. Ήδη στα πολιτικά και εκδοτικά παρασκήνια διακινούνται σενάρια για «καθαρά» σχήματα με πολιτικούς από διαφορετικά κόμματα που να συμπίπτουν στην ανάγκη «μιας ρεαλιστικής πολιτικής που να βγάλει την χώρα από την κρίση πέρα από λαϊκισμούς» εννοώντας μία νεοφιλελεύθερη αντιμετώπιση πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα Μνημόνια. Αν και τα σενάρια αυτά έχασαν έδαφος λόγω της απογοήτευσης από την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχουν αποσυρθεί. Φαίνεται αυτό στα επιμέρους θέματα που προκύπτουν. 

Για παράδειγμα στο θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετοί οι βουλευτές της ΝΔ που λένε ότι «το μέτρο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας» δείχνοντας ότι είναι σε συναντίληψη με τον πρωθυπουργό και με συναδέλφους τους στο ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: