Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Θέλει Παπαδήμο και μετά τις εκλογές ο Παπακωνσταντίνου

Αυτά λέμε τόσο καιρό, αλλά που να ακούσουν οι σύμβουλοι του Σαμαρά...
Παπαδήμος για πάντα...


Αίσθηση στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις


Ανδρέας Μπελεγρής

Την άποψη να τεθεί ξανά ο κ. Λουκάς Παπαδήμος επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης μετά της βουλευτικές εκλογές –ή, κάποιος πρωθυπουργός όπως ο κ. παπαδήμος , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά -  εξέφρασε σε συνέντευξη στο Mega ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου κατά την προσφιλή τακτική των «πράσινων» στελεχών τα τελευταία δύο χρόνια εκτίμησε ότι οι εκλογές θα έχουν διλημματικό χαρακτήρα, ο οποίος θα είναι ο εξής::
«την επόμενη μέρα θέλετε μια διακυβέρνηση στην οποία θα υπάρχει μια συμμαχία της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, δηλαδή με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά και Αντιπρόεδρο τον κ. Καρατζαφέρη (…) ή θέλετε μια κυβέρνηση η οποία θα είναι ευρύτατης συμμετοχής και στην οποία το πιο πιθανό πρέπει να είναι ένας τρίτο πρόσωπο επικεφαλής και δεν βλέπω ποιος θα μπορούσε άλλος να είναι αυτός, εκτός από τον κ. Παπαδήμο;»

Εντύπωση προκάλεσε σε πολλά κομματικά στελέχη που δεν ανήκουν στον παπανδρεϊκό περιβάλλον αυτή η δήλωση και ιδιαίτερα όταν γίνεται σε μια συγκυρία εσωκομματικής κρίσης για το ΠΑΣΟΚ.

Είναι φανερό πως πολλοί προσβλέπουν ήδη να στοιχηθούν πίσω από τον κ. Παπαδήμο προκειμένου να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους ή να μην υποστούν τις πολιτικές συνέπειες μιας κομματικής ήττας.

Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν, στο άκουσμα της δήλωσης Παπακωνσταντίνου, πως μια τέτοια επιλογή τακτικής κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα φέρει αντίθετα, από τα επιδιωκόμενα, αποτελέσματα, αφού θα αναγνωρίζει το λόγο ύπαρξης επιλογών εκτός εκλογικών διαδικασιών, όταν μάλιστα αυτές οι διαδικασίες θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: