Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Βορίδης: Παραιτούμαι αν απελευθερωθούν πλήρως τα ταξί, διαφωνώ με το νομοσχέδιο Ραγκούση (Video)

Διατεθειμένος ακόμα και να παραιτηθεί εμφανίζεται ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης σε περίπτωση που η τρόικα εμμείνει στη θέση της για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, δηλώνοντας την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο Ραγκούση για τα ταξί.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Mega ότι δεν πρόκειται να πράξει κάτι που είναι αντίθετο με τη συνειδησή του. «Δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση» είπε για τα ταξί, ενώ τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης με ορθολογικά κριτήρια.

«Κάποιοι προτρέχουν να ερμηνεύσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο»
είπε ο υπουργός Μεταφορών, σημειώνοντας ότι «καλό θα είναι να μην το κάνουν».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα με την τρόικα».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το κλιμάκιο της Τρόικας με επικεφαλής τον κ. Ματίας Μορς, υποδέχθηκε θετικά την άποψη του κ. Βορίδη, ο οποίος τόνισε ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μιλούν για άνοιγμα στην γραμμή του Ν. 3919/2011 με άρση των περιορισμών εισόδου στο επάγγελμα, όπως ο αριθμός και το διοικητικό κόστος των αδειών, «σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές».



«Το δημόσιο συμφέρον δεν είναι το συμφέρον των ταξιτζήδων, αλλά τα συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια» πρόσθεσε στη συνέχεια ο υπουργός Υποδομών.

Πρόθεσή του είναι να φέρει το νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατόν. Επίσης, όπως ανακοίνωσε, ο κλάδος των φορτηγών δημοσίας χρήσης θα απελευθερωθεί πλήρως την 1η Ιανουαρίου 2012, καθώς προβλέπεται ρητά στο Μνημόνιο, με ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Το επόμενο «ραντεβού» μεταξύ της Τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα των επαγγελμάτων θα γίνει τον Ιανουάριο, όταν και θα εξεταστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του ζητήματος.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: