Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η εκκρεμής ευθύνη του κ. Κάρολου Παπούλια


Ανεξαρτήτως του –δικαιολογημένου- εκνευρισμού που όλοι οι έλληνες πολίτες νιώθουν αυτές τις ώρες, με το ανελέητο παζάρι για το νέο πρωθυπουργό, την αποθέωση της μικροκομματικής λογικής, την έξαρση του εσωκομματικού τακτικισμού και το κουρέλιασμα των όποιων θεσμών έχουν απομείνει στο δύσμοιρο τόπο, υπάρχει ένα ζήτημα, πραγματικά λυπηρό και βαθιά απογοητευτικό.

Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει. Παρά τις ελάχιστες αρμοδιότητες που προβλέπονται, ο κύριος Κάρολος Παπούλιας θα έπρεπε να παρέμβει αποφασιστικά και ουσιαστικά, ως πρώτος πολίτης της χώρας (και έχων και με το παραπάνω το πολιτικό και ηθικό ανάστημα), ώστε να σταματήσει το μικροπολιτικό θέατρο σκιών που εξελίσσεται χωρίς καμία αιδώ για τον κόσμο.

Ο κύριος Κάρολος Παπούλιας έχει σοβαρότατες ευθύνες απέναντι στο τέλμα που έχει δημιουργηθεί και τονίζουμε ότι οφείλει να παρέμβει για να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια των πολιτών, του πολιτεύματος και της θέσης του, θεσμικά και προσωπικά.

Αν για κάποιους λόγους, που δεν γνωρίζουμε και δεν θέλουμε να υποθέσουμε, έχει κάποιο δισταγμό, ας κοιτάξει στη γειτονική Ιταλία, όπου ο ομόλογός του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, (ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του Κομμουνιστικού κινήματος, και επίσης αντάρτης και στην παρανομία στα εφηβικά του χρόνια) με επίσημη ανακοίνωσή του σήμερα, έκανε παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις ζητώντας άμεσα νέα κυβέρνηση που θα λάβει μέτρα ή διάλυση της Βουλής και προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ιταλία που είναι το επόμενο θύμα της οικονομικής κρίσης, καλείται να πάρει άμεσα νέα μέτρα λιτότητας και αποτελεί τον μεγάλο φόβο για ένα συνολικό κραχ της ευρωζώνης.

ΥΓ. Είναι καλές οι κορώνες για τις «απρέπειες» στις παρελάσεις, αλλά πρέπει να σταματήσει και η διαρκής «παρέλαση» της απρέπειας σε αυτή τη χώρα!

Αλέξης Παλαιολόγος

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: