Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τη «Χάρτα της Ισότητας των Φύλων» υπέγραψε ο Δήμος Σιθωνίας


Νικήτη 11 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη «Χάρτα της Ισότητας των Φύλων» υπέγραψε ο Δήμος Σιθωνίας

Την “Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των δύο φίλων στις τοπικές κοινωνίες” υπέγραψε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, στο πλαίσιο του συνέδριου «Η Πόλη της Ισότητας» και σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα. Την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των δύο φίλων υπέγραψαν συνολικά 126 Δήμοι και από το Νομό Χαλκιδικής ο Δήμος Σιθωνίας και ο Δήμος Πολυγύρου, αναλαμβάνοντας δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές των Δήμων τους.

Στο συνέδριο «Η πόλης της Ισότητας» που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας και το Υπουργείο Εσωτερικών, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Τζίτζιο συμμετείχαν η δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής συνδυασμού, κ. Κυριακή Μάλαμα, καθώς και το υπηρεσιακό στέλεχος, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, κ. Μαρία Χριστάρα, όπου και ενημερωθήκαν για τα θέματα Ισότητας, όπως αυτά εξελίσσονται σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Ο Δήμος Σιθωνίας συμμετείχε στην παραπάνω σπουδαία ενέργεια αναγνωρίζοντας την αξία και την ισότιμη συνεισφορά των δυο φύλλων, που οδηγούν στη συνοχή, στην ανάπτυξη και στην ευημερία των κοινωνιών.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Η ισότητα των δύο φύλων, σαφώς, αποτελεί κεκτημένο για τις κοινωνίες και όχι μόνο για τις γυναίκες. Αυτό το κεκτημένο αξιοποιούμε σήμερα ακόμα περισσότερο και προγραμματίζουμε δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του Ειδικού Τοπικού Σχεδίου του Δήμου Σιθωνίας για ένταξη της Ισότητας των Φύλων, το οποίο συνδέεται τόσο με το Τοπικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, όσο και με την δράση του Συμβουλίου Μεταναστών, αλλά και το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για εξέταση (τεστ) Παπανικολάου, που ήδη ξεκινήσαμε στο Δήμο μας.


Αναγνωρίζουμε ότι οι δημότες είναι άνδρες και γυναίκες, ζουν και εργάζονται με ισότιμους αλλά διαφορετικούς τρόπους, έχουν διαφορετικές ανάγκες και, αν θέλουμε οι πολιτικές μας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και των δύο, θα πρέπει να το λαμβάνουμε καθημερινά υπόψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: