Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας!


Xωρίς ρεύμα βρίσκεται από τις οκτώ το πρωί το υπουργείο Υγείας, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Στουρνάρη, αφού συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατέβασαν τους διακόπτες, κόβοντας την παροχή.

Με αυτόν τον τρόπο η ΓΕΝΟΠ θέλει να διαμαρτυρηθεί για το χαράτσι και την απειλή διακοπής του ρεύματος στους πολίτες τη στιγμή που το κράτος χρωστάει απίστευτα ποσά.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για τα χρέη του υπουργείου που φτάνουν τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι τεράστια πρόκληση να επιβάλλει το Δημόσιο στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Το ρεύμα δεν θα επανέλθει για τουλάχιστον 4 ώρες, ενώ αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η οδός Στουρνάρη από συγκεντρωμένους εργαζόμενους της ΓΕΝΟΠ.

ΓΕΝΟΠ: Στα 856 εκατ. ευρώ φθάνουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ

Στα 856 εκατ. ευρώ φθάνουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ απο ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση με αφορμή τη συμβολική διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας, σήμερα το πρωί.

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 141 εκατ. Ευρώ από τα οποία 3,8 εκατ. είναι τα χρέη του υπουργείου Υγείας. Με αυτά τα δεδομένα η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει πρόκληση να κόβεται το ρεύμα σε ιδιώτες καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: