Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Εθνική Αντίσταση: Εορτασμός στον Πολύγυρο


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 θα εορτασθεί η Εθνική Αντίσταση σε όλη τη χώρα.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της μάχης της Κρήτης, ήταν έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιστάθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

Ο Αντιπεριφερεάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος καλεί όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο.

Για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

1.Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από τις 8:00 μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας.

2.Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

3.Στις 10:00 θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
-Πέρας προσέλευσης των επισήμων ορίζεται η 09.50 π.μ.

4.Στις 10:15  στο Μνημείο των Ηρώων της πόλης θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία εκπροσώπου Τοπικής Αντιστασιακής Οργάνωσης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

5.Στεφάνι μπορεί να καταθέσει οποιοσδήποτε εκπρόσωπος Νομικού Προσώπου, Συλλόγου ή Σωματείου, που θέλει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.(Τα πολιτικά κόμματα και οι νεολαίες τους, οι Σύλλογοι, τα Σωματεία και τα Νομικά Πρόσωπα οφείλουν να μεριμνήσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια τους.)

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων εκείνων που έπεσαν για την πατρίδα και στη συνέχεια θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: