Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Είχε αφτί στους όρχεις του!

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΕ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να λέμε ότι «και οι τοίχοι έχουν αφτιά...», αλλά μάλλον δεν είναι μόνο οι τοίχοι. Κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές είχε κρυμμένο στα γεννητικά του όργανα ένα αφτί, για την προέλευση του οποίου δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Το αφτί, το οποίο φαίνεται να έχει κοπεί εδώ και αρκετό καιρό, ήταν αποξηραμένο και μαυρισμένο και δεν έχει διευκρινιστεί εάν ανήκει σε άνθρωπο ή σε ζώο. Αν και είναι προφανής η διαφορά ενός αφτιού ανθρώπου από το αφτί ενός ζώου, μπορεί να υπάρξει σύγχυση. Όπως μας εξήγησε αρμόδια πηγή, τα αφτιά των μικρών προβάτων, αν κοπούν και αποξηρανθούν, ενδεχομένως να μοιάζουν με ανθρώπινα.

«Φυλακτό»

Ο κρατούμενος, που κατάγεται από το Ιράν, μεταφέρθηκε προχθές στις Κεντρικές Φυλακές και σε σωματικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκε ένα παράξενο αντικείμενο κρυμμένο στα γεννητικά του όργανα. Διαπιστώθηκε ότι ήταν αφτί και αμέσως κλήθηκε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος το παρέλαβε για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο κρατούμενος υποστήριξε ότι πρόκειται για αφτί προβάτου, το οποίο κρατούσε μαζί του ως φυλακτό. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το είχε κρεμασμένο στο λαιμό του, αλλά το έκρυψε στα γεννητικά του όργανα για να μην του το πάρουν στη φυλακή.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους έχει στείλει το αφτί για εξέταση DNA, ώστε να διαπιστωθεί εάν προέρχεται από άνθρωπο ή ζώο, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχουν βάση οι ισχυρισμοί του κρατούμενου, αφού κάποιες φυλές στο Ιράν κρατάνε αφτιά προβάτων για «καλή τύχη».

Ο κατάδικος, μέχρι την ολοκλήρωση των αναλύσεων, έχει τεθεί σε απομόνωση.

Ούτε λέξη...

Εν τω μεταξύ, καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τη διεύθυνση των φυλακών στην αποκάλυψη του «Π» για εντοπισμό τούνελ 2 μέτρων στο κελί 24 της πτέρυγας 2Β. Το τούνελ ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια ανακαίνισης της πτέρυγας, αφότου όλοι οι κρατούμενοι, στην πλειοψηφία τους ομογενείς από τη Γεωργία, είχαν μεταφερθεί σε άλλες πτέρυγες. Επίσης, σιγή ιχθύος τηρεί η διεύθυνση των φυλακών και για τις καταγγελίες της Ευτυχίας Ζαρρή, η οποία ισχυρίζεται ότι ξυλοκοπήθηκε και δέθηκε στο κρεβάτι της από δύο άνδρες δεσμοφύλακες και μία συνάδελφό τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπόλοιπες κρατούμενες στην πτέρυγα γυναικών είχαν κλειδωθεί στα κελιά τους, ώστε να μην έχουν οπτική επαφή με τα όσα διαδραματίζονταν στο κελί της Ζαρρή. Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα παράπονα κρατουμένων για κακομεταχείριση (ακόμα και για βασανιστήρια) και έχουν υποβληθεί παράπονα στο γραφείο της επιτρόπου Διοικήσεως αλλά και στο Συμβούλιο Φυλακών, το οποίο φαίνεται να παρεμποδίζεται συστηματικά από τη διεύθυνση να έρθει σε επαφή με τους κρατούμενους, οι οποίοι επίσης παρεμποδίζονται στη διαδικασία υποβολής παραπόνων.

Θέμα νομιμότητας

Πέραν όλων των άλλων, ενώπιον της επιτρόπου Διοικήσεως, αλλά και της επιτροπής Νομικών της Βουλής βρίσκεται παράπονο δεσμοφύλακα, ο οποίος έχει θέσει θέμα νομιμότητας για το διορισμό του κ. Τρυφωνίδη ως αναπληρωτή διευθυντή φυλακών. Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς φυλακών, η αστυνομία δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τις φυλακές. Ο κ. Τρυφωνίδης πότε δηλώνει αξιωματικός της αστυνομίας και πότε διευθυντής φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: