Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Γιάννη Λασκαράκη για την ομιλία του Λαμπάκη


Σοκ προκάλεσε στο Πανελλήνιο η δημοσιοποίηση της ομιλίας του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ για την Οικονομία, που έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη.

Ως δημοτικός σύμβουλος αυτού του Δήμου, νιώθω την ανάγκη να διαχωρίσω τη θέση μου από απόψεις που διασύρουν την Αλεξανδρούπολη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Οι αγεωγράφητες, ανιστόρητες και αντιαναπτυξιακές απόψεις του κ. Λαμπάκη δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες, ενώ... αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν κατάλαβε τι σημαίνει να είσαι Δήμαρχος αυτού του Δήμου, ούτε ότι γνωρίζει τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την στρατηγική του θέση,
αλλά και τους πλουτοπαραγωγικούς του πόρους, τους οποίους είναι στο δικό μας χέρι να αξιοποιήσουμε και να μετατρέψουμε σε πλούτο, εισόδημα και θέσεις εργασίας για τους δημότες.

Αντίθετα, ο κ. Λαμπάκης θεωρεί ότι η Θράκη «μπορεί να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ως ανεξάρτητο κράτος», δικαιώνοντας και κάποιους ανόητους που ονειρεύονται αποσταθεροποίηση της περιοχής. Η δε δήλωσή του ότι η ομιλία του παρερμηνεύτηκε απόλυτα, μάλλον υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη όλων μας…

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι όλα αυτά τα είπε ως εισηγητής σε ένα οικονομικό φόρουμ, αντί να αναπτύξει τον σχεδιασμό και το όραμά του για την ανάπτυξη του Δήμου του, με ένα στοιχειώδες πολιτικό σκεπτικό, πέραν του γνωστού λαϊκισμού ότι για «όλα φταίει το κράτος της Αθήνας».

Όλη η ομιλία του συνιστά πρωτοφανές δείγμα ανερμάτιστης σκέψης που τον καθιστούν ακατάλληλο ως Δήμαρχο, αλλά και επιζήμιο για τα γενικότερα συμφέροντα της χώρας.

Γιάννης Λασκαράκης
Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης


Δείτε προηγούμενο σχετικό θέμα εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: