Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Κλείνουν την οδό Γρ. Λαμπράκη οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων


Την οδό Γρ. Λαμπράκη μπροστά από το Ειδικών Παθήσεων θα αποκλείσουν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια συρρίκνωσής του. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο στις 9.30 το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κλείσιμο του δρόμου, όπως αποφάσισε η γενική τους συνέλευση.

Παράλληλα, θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια σε επισκέπτες και περαστικούς για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν σε περίπτωση μείωσης των κλινών του νοσοκομείου, συγχώνευσης κλινικών, αλλά και μεταφοράς τους σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οπως επισημαίνουν, φοβούνται το ενδεχόμενο διάλυσης,
καθώς αλλάζουν συνεχώς τα σχέδια για την... τύχη του νοσοκομείου, που είναι το μοναδικό στη Β. Ελλάδα με τεράστια εμπειρία και εξειδίκευση στις λοιμώξεις.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια του υπουργείου Υγείας, τα περισσότερα τμήματά του, μαζί με το προσωπικό, θα μεταφερθούν στο «Γ. Γεννηματάς», δεν αποκλείεται όμως να επιβεβαιωθεί και το σενάριο για διάσπαση των υπηρεσιών του σε αρκετά νοσοκομεία, ώστε να δημιουργηθούν πολλά και μικρά τμήματα λοιμώξεων, πρόταση που κατατέθηκε στην 3η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Μακεδονίας. Οι εργαζόμενοι πάντως είναι ανάστατοι και ζητούν η όποια μεταφορά των υπηρεσιών να γίνει αυτόνομα, για να συνεχιστεί απερίσπαστα το έργο του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: