Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Γαλάζια ψηφοδέλτια…υιών και…πρώην!


Μερικοί μάλλον ξέχασαν να μετακομίσουν από την Ρηγίλλης

Με έκπληξη είδα τις  λίστες  υποψηφίων  βουλευτών  της  Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές, που δημοσιεύει σήμερα ο “Τύπος της Κυριακής”

Μέτρησα καμιά δεκαριά  γιούς, ανηψιούς και συγγενείς πρώην βουλευτών!

Πολλούς … μόνιμους υποψήφιους!

Πάρα πολλούς αποτυχημένους!

Ακόμα περισσότερους τέως  Βουλευτές, τέως νομάρχες, …..τέως γενικώς!

Αν αναλογιστούμε ότι στις λίστες συμπεριλαμβάνονται, αυτοδικαίως και οι ενεργεία βουλευτές, τότε με πολύ μεγάλη δυσκολία θα βρεθεί χώρος και για κανένα νέο υποψήφιο, αν ισχύουν τα ονόματα που δημοσιεύονται.

Επειδή έχω μια ισχυρή ελπίδα ότι οι λίστες αυτές στηρίζονται περισσότερο στις δημόσιες σχέσεις των ….υποψήφιων υποψηφίων και δεν απηχούν τις πραγματικές προθέσεις της Ν.Δ.

Εκτός αν ορισμένοι της Συγγρού αισθάνονται ότι δεν έχουν μετακομίσει από την … Ρηγίλλης, οπότε κάτι πρέπει να γίνει επειγόντως.

Γιατί η ανάγκη για ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου είναι επιτακτική και αποτελεί καθολικό αίτημα της κοινωνίας.

Αδέξιος Δεξιός

Ακολουθεί μια επιλογή από τις λίστες κατά περιφέρεια που δημοσιεύει ο “Τύπος της Κυριακής” για να κρίνετε μόνοι σας

Α’ ΑΘΗΝΩΝ

Το «παζλ» των υποψηφιοτήτων έχει σχεδόν συµπληρωθεί. Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος δεν εγκαταλείπει την εκλογική περιφέρειά του, έχοντας αποφασίσει να ανανεώσει την εµπιστοσύνη των πολιτών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόµενο µετακίνησης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στην ίδια περιφέρεια, θέση στη Βουλή διεκδικούν η Ολγα Κεφαλογιάννη που µετακινείται από το Ρέθυµνο και ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ ήδη δραστηριοποιείται η Ελενα Κουντουρά. Από τα πρόσωπα-έκπληξη που ακούγεται ότι θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο είναι του Τάσου Δηµοσχάκη, πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι πληροφορίες θέλουν δύο έµπειρα και δυναµικά «γαλάζια» στελέχη να φλερτάρουν µε την επιστροφή τους στην Α’ Αθηνών, τον πρώην δήµαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαµάνη και την επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ βέβαιες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Νότη Μηταράκη, αναπληρωτή τοµεάρχη Οικονοµικών της Ν.Δ., και του Μανώλη Αγγελάκα, ο οποίος προ µηνών παραιτήθηκε από τη θέση του γραµµατέα Οργανωτικού για να ρίξει το βάρος στην εκλογική περιφέρεια. Ερώτηµα παραµένει -αν και κερδίζει συνεχώς έδαφος- το σενάριο να είναι υποψήφια η Αλεξία Εβερτ, κόρη του αείµνηστου πρώην προέδρου της Ν.Δ., ενώ ακούγεται η υποψηφιότητα του πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυροµάτη.

Β’ ΑΘΗΝΩΝ

Για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος µετακινείται από το Νοµό Αργολίδας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος Βασιλική Τζότζολα και ο Νίκος Κωστόπουλος, τεχνοκράτης, γιος του πρώην υπουργού Δηµήτρη Κωστόπουλου. Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου, καθώς και του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου. Στη µάχη του σταυρού αναµένεται να µπουν η Αννα Καραµανλή, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος (και οι δύο είχαν συµπεριληφθεί στη λίστα των αυτοδιοικητικών εκλογών στο ψηφοδέλτιο Κικίλια), ο Δηµήτρης Κούκης, ο οποίος παραιτήθηκε από γραµµατέας Εκλογών, και ο Παναγιώτης Καρελάς, πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Αθηνών. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι η γραµµατέας Γυναικείων Θεµάτων Κατερίνα Παπακώστα και ίσως ο πρώην γραµµατέας Κ.Ε. Λευτέρης Ζαγορίτης.

ΑΤΤΙΚΗ

Ανοιχτό παραµένει το ερώτηµα αν θα είναι τελικά υποψήφιος ο Πέτρος Δούκας. Στην ίδια περιφέρεια ήδη έχει αρχίσει τον προεκλογικό αγώνα ο Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος παραιτήθηκε το καλοκαίρι από τη θέση του αναπληρωτή γραµµατέα Πολιτικού Σχεδιασµού. Αδιευκρίνιστη παραµένει η πρόθεση του Θανάση Κατσιγιάννη.

Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η νέα ισχυρή υποψηφιότητα είναι του καθηγητή Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Α. Σαµαρά. Υποψήφιος θα είναι επίσης ο Σπύρος Σπυρίδων που έχει διατελέσει επί τέσσερις τετραετίες δήµαρχος Πόρου, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Κατσαφάδος και ο νυν βουλευτής -µετά την παραίτηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου- Παναγιώτης Μελάς. Έντονη είναι η φηµολογία για υποψηφιότητα του προέδρου της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Εµπόρων Ελλάδος Βασίλη Κορκίδη και του επιχειρηµατία Πέτρου Αρβανίτη.

Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το νέο πρόσωπο που διεκδικεί µία θέση στη Βουλή είναι ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης, ενώ επιστρέφει ο Γιάννης Κουράκος.

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θα θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα ο Στράτος Σιµόπουλος, επιχειρηµατίας, αναπληρωτής γραµµατέας Παραγωγικών Τοµέων της Ν.Δ. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο µπαίνουν στη µάχη του σταυρού ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου και µέλος του πολιτικού συµβουλίου Δηµήτρης Πανοζάχος, ο Κώστας Μαργαρίτης, ενώ «επιστρέφει» η πολιτευτής Λιάνα Γούτα. Η θερµή αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. από το βήµα της ΔΕΘ στο πρόσωπο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου αναζωπύρωσε τις φήµες ότι ο πρώην δήµαρχος θα είναι υποψήφιος. Μία θέση στη λίστα διεκδικούν η Αννυ Ευθυµίου, ο Δηµήτρης Γαρούφας και ο Δηµήτρης Κούβελας. Η ιδιαιτερότητα του ψηφοδελτίου εδώ είναι ότι µία έδρα ανήκει ήδη στον Κώστα Καραµανλή, ο οποίος θα είναι υποψήφιος, και ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό.

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Είναι έντονο το… άρωµα γυναίκας. Οι πληροφορίες µιλούν για την Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη του πρώην υφυπουργού, την πρώην έπαρχο Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, τη Δήµητρα Κοασίδου, την Εύα Παντούσα και την περιφερειακή σύµβουλο Εφη Βασιλειάδου. Επίσης, «κυκλοφορεί» το όνοµα του πρώην δηµάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, του πρώην δηµάρχου Αγίου Αθανασίου Αριστείδη Αραµπατζή, του Παντελή Τσακίρη, καθώς και του πρώην αντινοµάρχη Γιάννη Παλαιστή. Θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος ο Αδάµ Ρεγκούζας, αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

 ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Θέση στη λίστα διεκδικούν ο υποψήφιος περιφερειάρχης και πολιτικός µηχανικός Γιώργος Παπαναστασίου, ο Ασηµάκης Φωτόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή, ο Θύµιος Δρόσος, µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., ενώ θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού. Επίσης ακούγεται η υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπόκα, δηµοτικής συµβούλου

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ολα δείχνουν ότι τα νέα πρόσωπα θα είναι ο Βασίλης Σιδέρης, πρόεδρος του Περιφερειακού Τµήµατος Φυσικοθεραπευτών Πελοποννήσου, ο Χρήστος Γραµµατικόπουλος και ο πρώην δήµαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς.

ΑΡΚΑΔΙΑ

Υποψηφιότητα θα θέσει ο γραµµατέας Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ στη λίστα αναµένεται να συµπεριληφθούν η Μαρία Τροχάνη και ο Βασίλης Κοντοζαµάνης. Υποψήφιοι επιθυµούν να είναι και οι Μπάµπης Αποσκίτης, Κώστας Βλάσσης και Παναγιώτης Καρβελάς.

ΑΡΤΑ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου, ο γιατρός Γιώργος Στύλιος και ο Χριστόφος Μίχος θα είναι κατά τις πληροφορίες υποψήφιοι.

ΑΧΑΪΑ

Τη µάχη του σταυρού θα δώσει ο Αγγελος Τσιγκρής, ενώ θα δοκιµάσει και πάλι τις δυνάµεις της η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου. Yποψήφιος θα είναι και ο πολιτευτής Δηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

ΒΟΙΩΤΙΑ

Ο Ανδρέας Κουτσούµπας δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής, ενώ ακούγεται όλο και περισσότερο το όνοµα του περιφερειακού συµβούλου Γιάννη Καράµπελα.

ΕΥΒΟΙΑ

Οι πληροφορίες µιλούν για τον Γιώργο Χαλιώτη και την Ελενα Βάκα, ενώ γίνονται κρούσεις σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη Βόρεια Εύβοια.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Υποψήφιος βουλευτής θα είναι ο πρώην νοµάρχης Κώστας Κοντογιώργος.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του πρώην νοµάρχη Διονύση Γάσπαρου.

ΗΛΕΙΑ

Την ψήφο των πολιτών θα ζητήσουν η Διονυσία Αυγερινοπούλου, που µετακινείται από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και ο δηµοσιογράφος Διαµαντής Σεϊτανίδης. Επίσης, ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο Χάρης Λαµπρόπουλος και ο Παναγιώτης Αδρακτάς, ενώ έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Διονύση Χιώνη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τα «γαλάζια» στελέχη προσανατολίζονται στις υποψηφιότητες του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη και του αντιπροέδρου των Ξενοδόχων Κρήτης Γιάννη Οικονόµου.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Η νέα υποψηφιότητα είναι του Κώστα Μπέση, ενώ θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Αντώνης Μπέζας. Επίσης κυκλοφορούν τα ονόµατα του περιφερειακού συµβούλου Μιχάλη Σπυρέλη και του πολιτικού µηχανικού Στέργιου Γιαννάκη.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το νέο πρόσωπο που ακούγεται είναι ο Βασίλης Πολυµερόπουλος, µέλος της ΑΔΕΔΥ. Ερώτηµα παραµένει η υποψηφιότητα του Δηµήτρη Σιούφα, ωστόσο η τοπική κοινωνία µιλά για σίγουρη «είσοδο» στο ψηφοδέλτιο του ανιψιού του, Παύλου Σιούφα, που είναι δικηγόρος.

ΚΙΛΚΙΣ

Φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του δικηγόρου Γιώργου Γεωργαντά, ενώ όλα είναι ανοιχτά για τον Σάββα Τσιτουρίδη. Ο πολιτευτής Θόδωρος Πασσαλίδης, µάλλον µπαίνει ξανά στη µάχη του σταυρού.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Οι πληροφορίες θέλουν να «κατεβαίνει» υποψήφιος ο γιος του Σταύρου Δήµα, Χρίστος, και ο υποψήφιος δήµαρχος Κορίνθου Κώστας Γιώτης.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στη µάχη θα µπει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης.

ΛΑΚΩΝΙΑ

Για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν την ψήφο των συµπολιτών τους ο Μενέλαος Δασκαλάκης, πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ., και η πρώην βουλευτής Επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου. Θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν επίσης ο πρώην νοµάρχης Κώστας Φούρκας και ο Θεόδωρος Ματάλας.

ΛΑΡΙΣΑ

Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει όπως όλα δείχνουν ο πρώην νοµάρχης Λουκάς Κατσαρός, ενώ στο ψηφοδέλτιο αναµένεται να ενταχθεί ο Nτίνος Διαµάντος.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Εχουν «κλειδώσει» ο Σωκράτης Αναγνώστου, ο Γιάννης Πρίντζος και η Ζέττα Μακρή.

ΞΑΝΘΗ

Στη µάχη θα µπουν ο πρώην νοµάρχης Γιώργος Παυλίδης και η µηχανολόγος-µηχανικός Γεωργία Ανδρέου.

ΠΕΛΛΑ

Η Ν.Δ. θα δώσει το χρίσµα στον Διονύση Σταµενίτη, πολιτικό µηχανικό.

ΠΙΕΡΙΑ

Αναµένεται να είναι ξανά υποψήφιοι ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο Κώστας Κουκοδήµος.

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κυκλοφορούν τα ονόµατα του περιφερειακού συµβούλου Μιχάλη Σπυρέλη και του πολιτικού µηχανικού Στέργιου Γιαννάκη.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Θα επιστρέψει στο ψηφοδέλτιο ο Κώστας Σχοινάς, ενώ την έδρα θα διεκδικήσει και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανιψιός του πρώην υπουργού.

ΣΕΡΡΕΣ

Τοπικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης δεν αποκλείουν να είναι υποψήφιος ο γιος του Αχιλλέα Καραµανλή, Κωνσταντίνος, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Σπάγκου.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Οι πληροφορίες µιλούν για τον Κώστα Σκρέκα, γιο του πρώην βουλευτή, τον Ηλία Βλαχογιάννη, την περιφερειακή σύµβουλο Ελένη Αργυροπούλου και την εκπαιδευτικό Ζέφη Νικολάου.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Στην κούρσα για µια θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο θα µπουν ο πρώην βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης και ο πολιτευτής Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφια θα είναι και η περιφερειακή σύµβουλος Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Βέβαιη κρίνεται η υποψηφιότητα του Απόστολου Ασλανίδη, ενώ κυκλοφορούν τα ονόµατα του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του οικονοµολόγου Σταύρου Παπασωτηρίου.

Πηγή: Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: