Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Το τελευταίο χειροκρότημα στο Sani festival 2011…


Tου  Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)-(Βίντεο)

…πρόσφεραν οι θεατές στους Idee Fixe, οι οποίοι και έκλεισαν χθες βράδυ (3.8.11) τον φετινό κύκλο των μουσικών εκδηλώσεων του.

 Το Sani Festival ξεκίνησε επίσημα το 1993  και  είναι μέλος του Διεθνούς συνδέσμου Φεστιβάλ της Ευρώπης.

Στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του, έβαλε στόχο να δέσει τον τουρισμό με ένα υψηλό επίπεδο πολιτιστικών εκδηλώσεων, να συνδέσει ντόπιους με εγχώριους και ξένους επισκέπτες, να συμβάλει στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού μέσα από την πολιτιστική αποκέντρωση και να γίνει ένα φεστιβάλ απαιτήσεων με «ταυτότητα» παρ΄ όλη την πολυμορφία των καλλιτεχνών. Και το πέτυχε απόλυτα.

Σε έναν ιδανικό χώρο, τον Λόφο της Σάνης, με το χαρακτηριστικό βυζαντινό ακροπύργιο ως φυσικό ντεκόρ σκηνής να προσδίδει τον ανεπανάληπτο οπτικό «τόνο» στις θαυμάσιες συναυλίες του.

Πολλές ήταν οι φορές που φιλοξενήθηκαν διάσημοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Και η αποδοχή τους  από το κοινό πάντα αντάξια της φήμης τους.

Στην πορεία, όσο το πρόγραμμα του Sani Festival εμπλουτιζόταν και με άλλες μορφές τέχνης, γεννήθηκε η ανάγκη για εύρεση ή και χρήση κι άλλων χώρων.

Η στρατηγική δομή του φεστιβάλ σε θεματικές ενότητες κι όχι σε ξεκάρφωτες εκδηλώσεις, η επιλογή των καλλιτεχνών με κριτήριο την ιστορική διαδρομή μέχρι τώρα προσφορά στην τέχνη τους, καθώς και η συνεχής βελτίωση των παροχών στους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων, αλλά κι η ανάπτυξη νέων χώρων για εκδηλώσεις με την σκέψη  πάντα στην ποιότητα και με σεβασμό στον θεατή και την διασκέδαση του, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του φεστιβάλ που το κάνουν να ξεχωρίζει στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας.

Οι ενότητες του Sani Festival, Avant Garde Theatre, Fine Greek Music Talents και Classical Waves φιλοξενήθηκαν φέτος στο Garden Theatre. Το σύγχρονο θέατρο του Sani Resort και η χωρητικότητα των 500 ατόμων που καλύπτει, καθιστά το Garden Theatre έναν συνεπή πολιτιστικό χώρο και παρέχει τον σύγχρονο εξοπλισμό και τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Mε κριτήριο την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία στο χώρο, δημιουργεί επίσης ενότητες τις οποίες εξελίσσει στη πορεία του σε θεσμούς. Ετσι, λοιπόν, δημιουργήθηκαν οι βραδιές του Jazz on the Hill, του Sounds of the World, του Χορού, των Εικαστικών, του Ελληνικού Προγράμματος και του καθιερωμένου Classical Waves.

Δείτε το βίντεο με επιλεγμένα πλάνα από τέσσερις μουσικές βραδιές του περασμένου Ιουλίου και Αυγούστου από τις 17 συνολικά που απετέλεσαν το φετινό φεστιβάλ.
Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: