Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Από τα πούρα και το Ψυχικό στη φυλακή!



Από τα πούρα Αβάνας και το Ψυχικό, στη φυλακή. Το δικαστικό συμβούλιο τερμάτισε τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Μάκη Ψωμιάδη.

Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός της «Espresso» εντόπισε τον «Big Μac» λίγη ώρα πριν εκδοθεί το σχετικό βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που διέταξε την προφυλάκισή του για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, να γευματίζει σε ένα από τα πιο κοσμικά εστιατόρια του Νέου Ψυχικού.

Ατάραχος, ευδιάθετος και καπνίζοντας τα χαρακτηριστικά μεγάλα πούρα Αβάνας, ο Μάκης Ψωμιάδης πέρασε μερικές χαλαρές στιγμές σε κοσμικό στέκι των βορείων προαστίων, έχοντας πλάι του τον γιο του Σταύρο.
Εκατσαν στο τραπέζι του εστιατορίου λίγο μετά την 1.00 το μεσημέρι. Πατέρας και γιος συνομιλούσαν συνεχώς χαμηλόφωνα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ένας άντρας συμπλήρωσε την παρέα τους. Ο «Big Μac», με τη χαρακτηριστική φωνή του και με το πούρο στο στόμα, αφού ζήτησε από τον σερβιτόρο να παραγγείλει, έβαλε τα γυαλιά μυωπίας του και άρχιζε να διαβάζει κάποια έγγραφα που είχε μπροστά του.

Ο γιος του Σταύρος δεν τον διέκοψε ούτε λεπτό, παρά το γεγονός ότι έδειχνε ανήσυχος, ιδιαίτερα όταν λίγο μετά τις 2.00 μ.μ. άρχισε να δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο απανωτές κλήσεις. Ο Μάκης Ψωμιάδης, με τη χαρακτηριστική ηρεμία που διαθέτει, σταμάτησε το διάβασμα μόνο όταν του σέρβιραν το πιάτο με το φαγητό που είχε παραγγείλει. Αντάλλαξε μερικές κουβέντες με τους άλλους δυο άντρες και αφού τελείωσε το γεύμα του, με βιαστικές κινήσεις επιβιβάστηκε σε όχημα που οδηγούσε ο γιος του και έφυγαν.

Πριν από μερικές ημέρες και μετά την απολογία του, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι. Με το συγκεκρριμένο βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της άποψης της αρμόδιας εισαγγελέως, Αθηνάς Θεοδωροπούλου, η οποία μετά την απολογία του Μάκη Ψωμιάδη είχε ζητήσει την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου. Αντίθετη άποψη είχε ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Κασίμης, ο οποίος είχε ζητήσει να επιβληθούν στον κατηγορούμενο περιοριστικοί όροι και να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 600.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό εξέφρασε την έκπληξή του για την ταχύτητα με την οποία ενήργησε η ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση του πελάτη του.

«Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο πήρε την απόφασή του με εξαιρετική ταχύτητα. Εκπλήσσομαι πόσο γρήγορα πήραν οι δικαστές την απόφαση προφυλάκισης» δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε: «Ο εντολέας μου δεν έχει ίχνος ενοχής. Γνωρίζω άριστα τη δικογραφία γιατί πέρασα όλο το καλοκαίρι μαζί της».

Μ. ΠΙΤΣΙΔΙΑΝΑΚΗΣ

Η σειρά του Πιλάβιου...

Την πόρτα του 9ου τακτικού ανακριτή θα περάσει την ερχόμενη Δευτέρα ο Σοφοκλής Πιλάβιος προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση των στημένων αγώνων που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις αρχές του καλοκαιριού. Ο Γιώργος Κασίμης κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έπειτα από τα όσα κατέθεσε στην απολογία του ο Μάκης Ψωμιάδης.

Ο πρώην ισχυρός άντρας της Καβάλας σε τρία διαφορετικά σημεία επικαλείται ενώπιον του ανακριτή τη σχέση που είχε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον οποίο άλλωστε έχει δηλώσει για μάρτυρα υπεράσπισης μαζί με τον γιο του Σταύρο, που επίσης κατηγορείται για το θέμα των στημένων.

Συγκεκριμένα στην απολογία του ο Μάκης Ψωμιάδης έχει πει: «Ο Πιλάβιος ανησυχούσε διότι του ασκούνταν πιέσεις για τον διορισμό διαιτητών, ώστε με αυτόν τον τρόπο να ευνοηθούν οι ομάδες από φιλικά διακείμενους προς αυτές διαιτητές. Επειδή με εκτιμάει ως παλιό παράγοντα, με συμβουλευόταν κατά διαστήματα όταν είχε πρόβλημα.

Εγώ του πρότεινα να βάζει ακέραιους διαιτητές εκτός κυκλώματος και αυτός ο ορισμός των διαιτητών έγινε βάσει αυτής της γενικής υποδείξεώς μου. Απόδειξη των ανωτέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 2-0 την Ξάνθη, ενώ εγώ δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τον κ. Μπέο, η δε ομάδα του γιου μου Σταύρου έχασε με 3-1 από τον Ολυμπιακό, με τον πρόεδρο του οποίου, κ. Μαρινάκη, δεν έχω καμία σχέση».

Επίσης ο Μάκης Ψωμιάδης κάνει αναφορά στη φιλία του με τον Νίκο Πατέρα λέγοντας: «Ηθελα να προειδοποιήσω τον φίλο μου τον Νίκο Πατέρα να προσέξει τον διορισμό των διαιτητών σε αυτόν τον αγώνα, διότι ήμουν σίγουρος ότι ο Μπέος θα προσπαθούσε να επηρεάσει τον Πιλάβιο ώστε να τοποθετήσει αρνητικά διακείμενους στον Παναθηναϊκό διαιτητές».



Πατέρας: Απάντησα με ειλικρίνεια

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Μάκη Ψωμιάδη κατέθεσε χθες στον 9ο τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασίμη ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, που εμφανίζεται στη δικογραφία να έχει πολλούς διαλόγους με τον Ψωμιάδη, κατέθεσε για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υποστήριξε ότι εμφανίζεται να είναι εκείνος σε κάποιες συνομιλίες με τον πρώην ισχυρό άντρα της Καβάλας, αλλά είναι άλλο πρόσωπο.

«Απάντησα με ειλικρίνεια στον κύριο ανακριτή και αυτά που του είπα είναι απολύτως αληθή. Οι ερωτήσεις του κυρίου ανακριτή ήταν πολύ προσεκτικές και πιστεύω πως απάντησα απόλυτα ειλικρινά. Αν με ξαναχρειαστεί και με καλέσει, είμαι στη διάθεσή του» είπε χαρακτηριστικά ο Πατέρας έξω από το γραφείο του ανακριτή, ενώ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απολογία του Ψωμιάδη υποστήριξε:

«Δεν γνωρίζω τι είπε ο κ. Ψωμιάδης, γιατί δεν μου έχουν δώσει την κατάθεσή του. Πολλές από τις συνομιλίες δεν είναι δικές μου και ο κύριος ανακριτής έχει καταλάβει ότι ο κ. Ψωμιάδης μιλάει με άλλο πρόσωπο που κατά λάθος γράφουν ότι είμαι εγώ». Τέλος, για τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό απάντησε λακωνικά: «Εγώ μόνο σαν μέτοχος θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό».

Το σωτήριο έγγραφο της ΟΥΕΦΑ για Λάρισα και Σέρρες

Τη γνωμοδότηση της ΟΥΕΦΑ, που αποτελεί ίσως το σωτήριο έγγραφο για την παραμονή της Λάρισας και του Πανσερραϊκού, παρουσίασε χθες ο Κώστας Πηλαδάκης, στο περιθώριο της εκδίκασης των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι δύο ομάδες στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Μπορεί η υπόθεση να πήρε αναβολή για τις 4 Οκτωβρίου (τότε θα μάθουμε ποιες ομάδες θα καλύψουν τις δύο κενές θέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Λάρισας), ωστόσο ο πρόεδρος της θεσσαλικής ομάδας έδωσε στη δημοσιότητα τη θέση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την οποία η αντικατάσταση πρέπει να γίνεται από ομάδες της ίδιας και όχι κατώτερης κατηγορίας.

Η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ζητούν να ισχύσει η απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Football League και όχι να υπάρξει αφαίρεση βαθμών, ώστε να πάρουν τη θέση τους στη μεγάλη κατηγορία. Το έγγραφο της ΟΥΕΦΑ δίνει περισσότερες ελπίδες να πετύχουν τον στόχο τους, καθώς η απάντηση που δόθηκε τον περασμένο Μάρτιο (!), όταν ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου έστειλε επιστολή, είναι ότι εάν υποβιβαστούν ομάδες, τη θέση τους θα πάρουν ομάδες που ήταν στην κατηγορία! Με αυτό το χαρτί λοιπόν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός θα πιέσουν την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα να παραμείνουν στην κατηγορία και να μην επιτρέψουν να ανέβουν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας.

Ο Κώστας Πηλαδάκης δήλωσε για την υπόθεση: «Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα για το Διαιτητικό Δικαστήριο και μπορεί να πάρει απόφαση επιβάλλοντας την προβλεπόμενη ποινή. Μία είναι η ποινή για υποθέσεις στοιχηματισμού και δωροδοκίας και είναι ο υποβιβασμός». Ο επίσης άμεσα ενδιαφερόμενος Πέτρος Θεοδωρίδης (πρόεδρος του Πανσερραϊκού) τόνισε: «Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ».

Η θέση της ΕΠΟ

Από την ΕΠΟ διέρρευσε πάντως ότι το έγγραφο της UEFA που επικαλούνται για τη δικαίωσή τους Λάρισα και Σέρρες είναι απλή αλληλογραφία Μαρτίου των δύο διευθύνσεων αδειοδότησης (Δημητρίου - Τραβέρσο) και δεν αποτελεί γνωμοδότηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Καυτή Παρασκευή για τρεις ομάδες

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας θα απολογηθούν την Παρασκευή το μεσημέρι οι τρεις ομάδες της Σούπερ Λίγκας (ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα) έπειτα από τις πειθαρχικές διώξεις που τους ασκήθηκαν για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Μαζί με τις ομάδες κλήθηκαν και οι συνδεόμενοι με αυτές παράγοντες ήτοι: Ο αφανής ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος του ΟΦΗ Ηλίας Νύκταρης, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης. Η ποινή που αντιμετωπίζουν, βάσει του πειθαρχικού δικαίου, οι τρεις ομάδες είναι εκείνη του υποβιβασμού καθώς δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών.

Φτηνά εισιτήρια για το ματς με Κροατία

Σε κυκλοφορία τίθενται από την Παρασκευή τα εισιτήρια του πολύ σημαντικού αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Κροατία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012. Τα εισιτήρια τιμώνται 10, 20 και 30 ευρώ, με σημεία πώλησης το γήπεδο Καραϊσκάκη και τα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή. Εξάλλου η Πειθαρχική Επιτροπή της Football Leaque κάλεσε σε απολογία για την υπόθεση των στημένων αγώνων τις εξής ομάδες: Αγροτικός Αστέρας, Θρασύβουλος, Διαγόρας, Ιωνικός, Πανθρακικός, Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Ρόδος, Αετός Σκύδρας. Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League κάλεσε τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στην 4η αγωνιστική.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: