Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη ΔΕΘ: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

 
20: 00- Ένταση μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της αστυνομίας έξω από το Βελλίδειο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές. Στην περιοχή βρίσκονται και οι «Αγανακτισμένοι» αλλά και αντιεξουσιαστές.

19:45- Στις 62 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι προσαγωγές, την ώρα που κλιμακώνονται τα επεισόδια έξω από τη ΧΑΝΘ καθώς αυτοκινητιστές πετούν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ με τους τελευταίους να απαντούν με πλήθος χημικών. Η αστυνομία προχώρησε και σε δεύτερη σύλληψη στην οδό Σαρανταπόρου και Λεωφ. Στράτου πραγματοποιήθηκε και δεύτερη σύλληψη ατόμου για κατοχή βεγγαλικών.

19:30- Σύνοψη μέχρι τώρα- Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν επεισόδια έξω από το Βελλίδειο όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να επανατοποθετήσουν κιγκλιδώματα που είχουν προηγουμένως ρίξει διαδηλωτές. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι επιχειρούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές προς την οδό Αγγελάκη κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης κατά των οδηγών ταξί με τους οποίους έχουν ενωθεί «αγανακτισμένοι» από την προσυγκέντρωση του Λευκού Πύργου και πιθανόν οπαδοί του Ηρακλή.

Οι διαδηλωτές έρριξαν κατά των αστυνομικών πέτρες ενώ έπεσαν και οι πρώτες μολότοφ. Η ένταση, ξεκίνησε λίγο μετά τις18.00 όταν έφτασε έξω από Βελλίδειο η πορεία των οδηγών ταξί, καθώς κάποιοι επιχείρησαν να απομακρύνουν τα κιγκλιδώματα που είχε τοποθετήσει η Αστυνομία. Εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών πάντως δήλωσαν ότι υπεύθυνοι ήταν οπαδοί του Ηρακλή που έχουν παρεισφρήσει στην πορεία τους.

(Λευκός Πύργος, συγκέντρωση Αγανακτισμένων, ώρα 18:00)

19:30- Άφθονα...χημικά στη γωνία Τσιμισκή και Αγγελάκη.

19:10- Μόνο στη γωνία Αγγελάκη και Τσιμισκή ένταση αυτή την ώρα.

18:55- Χρήση χημικών αυτή την ώρα στο ύψος της Αγγελάκη. Μεγάλη ένταση αυτή την ώρα. Αποπνικτική ατμόσφαιρα.

18:45-  Τεταμένη ατμόσφαιρα έξω από την ΔΕΘ- Έφτασε πριν από μερικά λεπτά η πεζή πορεία των αυτοκινητιστών έξω από την κεντρική πύλη της ΔΕΘ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά του Γιάννη Ραγκούση. Μέσα στην πορεία των αυτοκινητιστών έχουν μπει φίλαθλοι του Ηρακλή και όλοι μαζί πετάνε στους αστυνομικούς πέτρες, με συνέπεια η κατάσταση να είναι εδώ και μερικά λεπτά έκρυθμη.

Δείτε την στιγμή που οι διαδηλωτές ρίχνουν τα κιγκλιδώματα έξω από την ΔΕΘ- ΒΙΝΤΕΟ

 

18:40- Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα κοντά στο Βελλίδειο, όπου διαδηλωτές (οδηγοί ταξί) προσπάθησαν να κυκλώσουν τον χώρο χωρίς επιτυχία. Σε κάθε γωνία στη περιοχή υπάρχουν άνδρες των ΜΑΤ. Ξεκινάνε σε λίγη  ώρα οι "Αγανακτισμένοι" από την Καμάρα με κατεύθυνση την ΔΕΘ. Περίπου 1500 "αγανακτισμένοι" βρίσκονται αυτήν ώρα στη Κάμαρα.

18:25-Μαζική συγκέντρωση των οδηγών Ταξί στο Ιβανώφειο- Σχεδό γεμάτο το Ιβανώφειο αυτή την ώρα Στο Ιβανόφειο συγκεντρώνονται οι ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της χώρας. Γύρω στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελίδης», όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός.

18:20- Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προληπτικές προσαγωγές της αστυνομίας γύρω από τη ΔΕΘ και σε πολλά σημεία της πόλης όπου έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές. Ήδη οι προσαγωγές έχουν φτάσει τις 32, ενώ η αστυνομία κάνει συνεχείς ελέγχους σε όσους φορούν κουκούλα ή κρατούν σακίδια. Από τις 32 προσαγωγές, η μία έγινε σύλληψη, καθώς βρέθηκαν πάνω του βεγγαλικά.

18:15- Βενιζέλος: Κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες για την χώρα- Μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις έναντι των θεσμικών εταίρων της, «χωρίς να λαμβάνει υπόψη το συγκυριακό πολιτικό κόστος», έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη, επαναλαμβάνοντας ότι οι φήμες περί πτώχευσης της Ελλάδας στοχεύουν στο ευρώ.

18:05- Εν μέσω μαζικών κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ η καθιερωμένη ομιλία του Πρωθυπουργού ενώπιον των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, με την αστυνομία να έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: