Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής στα ... μαχαίρια


Εν μέσω θέρους αποφάσισε η ΟΝΝΕΔ να προκηρύξει εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής για την ανάδειξη νέου προέδρου,  διότι όπως ισχυρίζεται,  ο μέχρι τώρα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Αβραάμ Σαλπιγκτίδης, που είχε εκλεγεί τον περασμένο Απρίλιο, δεν είχε δρομολογήσει καμιά δραστηριότητα στη Χαλκιδική και παράλληλα δεν είχε καμιά επικοινωνία με την κεντρική Οργάνωση.

Μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που διεξήχθησαν τη Δευτέρα σε Πολύγυρο και Ν.Μουδανιά ήταν ο Ηλίας Ιορδανίδης.

Η απόφαση αυτή της ΟΝΝΕΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ.Σαλπικτίδη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Ιορδανίδη και τη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής ότι μεθόδευσαν τη διαδικασία με απώτερο σκοπό την αποπομπή του.


Την φωτιά στην ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής φαίνεται πως άναψε ο υπεύθυνος οργανώσεων επαρχίας Γιάννης Μαρτάτος, ο οποίος με ένα του έγγραφο πυροδότησε το κλίμα και ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στη Χαλκιδική. Ο κ.Μαρτάτος μεταξύ άλλων  υποστήριζε ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας με την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ στη Χαλκιδικής, ενώ πολλά μέλη της οργάνωσης που ήθελαν να ασχοληθούν με την ΟΝΝΕΔ, έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν κάποιον υπεύθυνο. Η συνεχής απουσία δε, του κ.Σαλπικτίδη από τις συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ σχολιάστηκε και αυτή δυσμενώς. Τελικά η ΟΝΝΕΔ έκρινε ότι ο κ.Σαλπικτίδης  δεν μπορεί να συνεργαστεί και ο μόνος δρόμος ήταν οι εκλογές.

Ο κ.Σαλπικτίδης από την πλευρά του, μια μέρα πριν τις εκλογές και γνωρίζοντας τις επερχόμενες εξελίξεις, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκιδικής, η οποία αποφάσισε την έκπτωση από το αξίωμα του αντιπροέδρου της Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκιδικής και το αξίωμα του Γ.Γ. Τοπικού Γραφείου Ν. Μουδανιών του Ηλία Ιορδανίδη καθώς και την διαγραφή του από τα μητρώα μελών της Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκιδικής  λόγω αντικαταστατικής συμπεριφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφορευτική επιτροπή στα δύο εκλογικά κέντρα αποτελούταν από μέλη της ΟΝΝΕΔ εκτός Χαλκιδικής.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της Δευτέρας, που ανέδειξε πρόεδρο τον Ηλία Ιορδανίδη, φαίνεται πως δεν θα κατευνάσει τα πνεύματα στην τοπικά ΟΝΝΕΔ, αλλά μάλλον θα αποτελέσει θρυαλλίδα για περεταίρω εσωκομματικούς καυγάδες. Ο κ.Σαλπικτίδης δήλωσε ότι θα προσβάλει τις εκλογές και θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας την ακύρωσή τους.

Της Μαρίας Παπαδημητρίου

Πηγή: HalkidikiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: