Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Μάχη με τις φλόγες στη Σιθωνία


Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 14.15 χθες, δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή «Πέτρος» μεταξύ Νικήτης και Ν.Μαρμαρά.

Ο άστατος καιρός και οι κεραυνοί που έπεσαν το προηγούμενο βράδυ φαίνεται να ευθύνονται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σιθωνία.  Τα πυκνά δάση της περιοχής βρέθηκαν και πάλι να απειλούνται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις  κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Στην περιοχή έφθασαν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 70 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, ενώ λίγο αργότερα στην κατάσβεση συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο που κρίθηκαν αναγκαίο να σηκωθούν από τη Μίκρα λόγω των ανέμων που έπνεαν στη Σιθωνία.
Ουσιαστική βοήθεια προσέφεραν οι δύο εθελοντικές ομάδες  «Ίταμος» και «Δραγουδέλις», ενώ μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας έσπευσαν στην περιοχή.

«Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη γιατί φοβηθήκαμε να μην πέσει η νύχτα και αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη φωτιά. Αυτήν την ώρα (17.00) τα μέτωπα έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο και ευελπιστούμε ότι σύντομα και με τη συνδρομή των εναέριων μέσων θα τη σβήσουμε» ανέφερε στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος Σιθωνίας Γιώργος Ψηλογιάννης.

Την εβδομάδα που πέρασε λόγω του καιρού, η Πυροσβεστική και ο δήμος Σιθωνίας χρειάστηκε να παρέμβουν και να σβήσουν πάνω από δέκα πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου.

Του Θοδωρή Δούκα

Πηγή: HalkidikiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: