Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η αποθήκη χημικών ξεσηκώνει το Σουσάκι

Ενας αστυνομικός και ένας νεαρός βοηθούν μια ηλικιωμένη να απομακρυνθεί από τον Προαστιακό που έχει καταληφθεί

Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ουρά τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου, κάτω από θερμοκρασία 33 βαθμών, δημιουργήθηκε χθες το μεσημέρι στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων πριν από τα διόδια Ισθμού.

Λόγω της κατάληψης και των δύο ρευμάτων της εθνικής οδού σημειώθηκαν συμπλοκές με οδηγούς που έφευγαν για διακοπές ή πήγαιναν για μπάνιο στις παραλίες της περιοχής.


Ηταν η δεύτερη συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος από κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων και στελέχη της δημοτικής αρχής Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων. Το ίδιο σκηνικό είχε στηθεί και το Σάββατο, λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι.

Χθες προηγήθηκε πορεία από την πλατεία Ευαγγελίστριας των Αγίων Θεοδώρων ώς το σταθμό του Προαστιακού, αλλά οι διαδηλωτές δεν κατόρθωσαν να τον καταλάβουν, αφού διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί εκεί. Ετσι ακολούθησαν άλλη διαδρομή παρακάμπτοντας τα ΜΑΤ και έφτασαν στις γραμμές καταλαμβάνοντάς τες. Ακινητοποιήθηκαν συρμοί και στα δύο ρεύματα του Προαστιακού, προκαλώντας καθυστέρηση και ταλαιπωρία των επιβατών.

Οι κάτοικοι έχουν βάλει στο κάδρο την τέως υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στους οποίους αποδίδουν το χαρακτηρισμό «άνθρωποι για τις βρόμικες δουλειές».

Διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι και ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφασή του για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην εταιρεία και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να πάρει πίσω την άδεια που υπέγραψε για την εγκατάσταση της αποθήκης χημικών.

Για το θέμα αυτό ο Δήμος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων έστειλε επιστολή στον κ. Τατούλη, στον οποίο αναφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς και εκφράζει την αντίθεσή του στη χορήγηση της άδειας εγκατάστασης. «Η συγκεκριμένη απόφασή σας, μαζί με άλλη ανάλογη, που αφορά άλλη επικίνδυνη βιοτεχνία στον ίδιο χώρο του Σουσακίου, μας προβληματίζει και συνειδητοποιούμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν περιφερειάρχη επικίνδυνο! Επίσης ανακαλύπτουμε στο σύντομο χρόνο της θητείας σας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το "μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας", που ήρθε για να κάνει τη "βρόμικη δουλειά" στην περιφέρεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αγ. Θεοδώρων έχει υποβάλει ειδική διοικητική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ενώ έχει υποβάλει προσφυγή και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αποφάσεως της τέως υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία έχει εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. *

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: