Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


Τη μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση της Αθήνας επιχείρησαν λίγο πριν τις 2 μ.μ. να αμαυρώσουν άτομα αγνώστου ταυτότητας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη γωνία της Σταδίου με την Καραγιώργη Σερβίας, όταν συνεπλάκησαν άτομα που ανήκουν στον αναρχικό χώρο με ακροδεξιούς. Εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα εξελίσονται μέχρι και αυτή την ώρα (17:30).

Γενικεύθηκαν όταν άγνωστοι με καλυμμένα τα προσωπά τους επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή. Τα ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Λίγο μετά τις 3 μ.μ. άνδρες των ΜΑΤ σχημάτισαν αλυσίδα, περικυκλώνοντας την πλατεία Συντάγματος.


Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες - οι δύο εξαιτίας της χρήσης χημικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει στην προσαγωγή υπόπτων. Ανάμεσά τους το στέλεχος του ΝΑΡ και αγωνιστής κατά της χούντας Σήφης Καυκαλάς ο οποίος αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος με παρέμβαση του Χρ. Παπουτσή.

Update: Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων. Οι άγνωστοι εκσφενδόνισαν μπουκάλια και αλλά αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Στη συνέχεια άλλη ομάδα νεαρών επιτέθηκε εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ στην Όθωνος.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν σε όλη την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Η Ερμού, η Καραγιώργη Σερβίας, η Σταδίου και η Βουκουρεστίου μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Κάποιοι από τους νεαρούς έσπασαν με βαριοπούλες μάρμαρα και τσιμέντα και άρχισαν να τα πετάνε εναντίον των ΜΑΤ. Κάηκαν επίσης δύο βαν εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που κουκουλοφόροι νόμιζαν ότι ανληκουν σε τηλεοπτικά συνεργεία.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: