Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ένοπλη ληστεία στα γραφεία της Μητρόπολης Λαγκαδά


Θρασύτατοι ληστές, που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και κατά αστυνομικών, «μπούκαραν» χθες τα ξημερώματα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης!

Οι τέσσερις δράστες παραβίασαν το παράθυρο της μητρόπολης, απείλησαν με όπλο τους ιερωμένους που αντιλήφθηκαν το συμβάν και κατευθύνθηκαν αμέσως στο υπόγειο του κτιρίου, απ' όπου αφαίρεσαν δύο μικρά χρηματοκιβώτια.

Στη συνέχεια, ανά δύο οι κακοποιοί επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα, τα οποία είχαν σταθμεύσει στον αυλή της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ προηγουμένως είχαν μεταφέρει και φορτώσει τα χρηματοκιβώτια σε ένα από τα οχήματα.


Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής εντόπισαν τα δύο οχήματα των δραστών να κινούνται στην είσοδο του Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι ληστές πυροβόλησαν προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με προειδοποιητικές βολές.

Στο ύψος του χωριού Περιβολάκι του νομού Θεσσαλονίκης το ένα από τα χρηματοκιβώτια έπεσε στο οδόστρωμα. Τότε οι δύο από τους δράστες, για να μη συλληφθούν, εγκατέλειψαν το άλλο όχημα, όπου ήταν φορτωμένο το δεύτερο χρηματοκιβώτιο και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν οι συνεργοί τους.

Τα δύο χρηματοκιβώτια κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: