Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η "μάχη των Τιράνων" έκρινε το αποτέλεσμα


ΘΡΙΛΕΡ 10 ΨΗΦΩΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στα χέρια του Σοσιαλιστή Έντι Ράμα παραμένει ο δήμος των Τιράνων, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε μία εβδομάδα μετά τις δημοτικές εκλογές.

Οι εκλογές στην πρωτεύουσα εξελίχθηκαν σε θρίλερ, καθώς ο Ράμα εμφανίζεται να προηγείται με δέκα μόλις ψήφους του αντιπάλου του τού Δημοκρατικού Κόμματος και αν και ο ίδιος πανηγυρίζει για μια ακόμη εκλογή, ο πρωθυπουργός και αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Σάλι Μπερίσα δεν ανακοινώνει τη νίκη κανενός από τους υποψηφίους.

Όπως είπε, και τα δύο κόμματα εμφανίζονται να κερδίζουν τα Τίρανα με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά ο ηγέτης των Σοσιαλιστών ανακοίνωσε τη νίκη του με την φράση «Το όνειρο συνεχίζεται»!


Η έκβαση της «μάχης των Τιράνων» αναδεικνύει το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε μεγάλο νικητή των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου, που έχει κερδίσει 38 δήμους, έναντι 27 του Δημοκρατικού Κόμματος.

Οι Σοσιαλιστές επικράτησαν στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, ανάμεσά τους το Δυρράχιο, το Ελμπασάν, η Κορυτσά, το Φιέρι, το Μπεράτι και το Αργυρόκαστρο.

Πηγή: Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: