Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου εκδήλωσης του ΚΕΣΥΠ Χαλκιδικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου  της  Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό σχολείο Πολυγύρου και το 2ο Γυμνάσιο Πολυγύρου διοργανώνει  εκδήλωση με θέμα «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4-5-2011, 10.00 π.μ-13.00 μ.μ. και θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια:

Το 1ο στάδιο θα περιλαμβάνει επίσκεψη των συμβούλων του ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου και  καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Πολυγύρου στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου όπου θα γίνει γνωριμία και παρουσίαση με θέμα «Ενημέρωση ΣΤ ΄Δημοτικού- Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές.


Το 2ο στάδιο περιλαμβάνει επίσκεψη των μαθητών στο Γυμνάσιο, υποδοχή από τον Δ/ντή του 2ου Γυμνασίου, ξενάγηση των μαθητών στους χώρους του σχολείου και παρακολούθηση μαθήματος μιας διδακτικής ώρας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ομαλή μετάβαση των μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού στο Γυμνάσιο και η διάχυση του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος διάχυσης του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Ν. Χαλκιδικής από το ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, του 3ου Δημοτικού Σχολείο Πολυγύρου και του 2ου Γυμνασίου Πολυγύρου.

Η Οργανωτική Επιτροπή
                               
Δρ. Θεόδουλος Ταπανίδης,  Δ/ντης Δ/βάθμιας  Εκ/σης Χαλκιδικής
Πέτρος Πάγκαλος,  Δ/ντης, Πρωτοβάθμιας  Εκ/σης Χαλκιδικής
Ξενοφών Δημητριάδης,  Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου
Χριστίνα Σκουλή,  Υπεύθυνη ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου
Γεώργιος Στρέπκος  Δ/ντης 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου   
Σταμάτιος Πασπαλάς,  Δ/ντης 2ου Γυμνασίου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: