Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εκπομπές στην 4Ε σήμερα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθήστε σήμερα στην 4Ε:

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Χριστός Ανέστη!

Η σημερινή ημέρα έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το ελληνικό κοινοβούλιο ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Περίπου 353.000 Πόντιοι σκοτώθηκαν από το κεμαλικό καθεστώς κατά την περίοδο 1916-1923. Η 4Ε τιμά την μνήμη τους και εμπλουτίζει το σημερινό της πρόγραμμα με εκπομπές αφιερώματα για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.


Στις 17:15, στα  Αφιερώματα της 19ης Μαΐου παρακολουθήστε την ομιλία του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη με τίτλο: Από την Άλωση της Ρωμανίας του Πόντου στην Άλωση της Εθνικής μνήμης. Ο κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης έχει διατελέσει λέκτορας στην Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ στην Ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής από τον 15ον αιώνα και εξής, αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας του ΑΠΘ, καθώς και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Α' Παγκόσμιου Συνεδρίου του Απόδημου Ελληνισμού ενώ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων για τον ποντιακό ελληνισμό.

Στις 18:30 παρακολουθήστε τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας της οποίας η μνήμη εορτάζεται αύριο, σε σύνδεση με τον Ι.Ν. Αγίας Λυδίας στην Ασπροβάλτα – κέντρο εσωτερικής και εξωτερικής ιεραποστολής «Αγία Λυδία η Φιλιππησία».

Στις 22:15 και στα πλαίσια της εκπομπής Σκέψεις Κρίσεις Σχόλια παρακολουθήστε το δεύτερο μέρος της Επιστημονικής ημερίδας με τίτλο: «Η Αγία Λυδία η Φιλιππησία, οι Φίλιπποι και η προς Φιλιππησίους Επιστολή» που διοργάνωσε το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στο ομώνυμο Βαπτιστήρι στους Φιλίππους. Στο σημερινό απόσπασμα της ημερίδας ο καθηγητής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου αναπτύσσει το θέμα: «Η πρόβλεψη του μέλλοντος και οι δεισιδαιμονίες: βιβλική θεώρηση» και ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής το θέμα: «Η Αγία Λυδία στο εορτολόγιο και την υμνογραφία»

 Στις 21:00 στην εκπομπή Επικαιρότητες μπορείτε να παρακολουθήσετε την Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Καβάλα. Στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, στρατιωτικό άγημα αποδίδει τιμές ενώ παρευρίσκονται πολλοί Μητροπολίτες, μεταξύ των οποίων, οι Θεσσαλονίκης, Περιστερίου, Νικοπόλεως, Ελευθερουπόλεως, Ιερισσού, Σερρών, Λαγκαδά, Σιδηροκάστρου, Ξάνθης, Βεροίας, Καστορίας, Κιλκισίου, Μυθήμνης, Καπιτωλιάδος εκ μέρους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο επίσκοπος Θεουπόλεως, Αγιορείτες Πατέρες μεταξύ των οποίων οι Ηγούμενοι της Μονής Ξενοφώντος π.Αλέξιος και Φιλοθέου π.Νικόδημος, ο υφυπουργός Υγείας , ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βουλευτές, τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών για να υποδεχθούν τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, στη Μακεδονική γη όπου δίδαξε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος.


Συντονιστείτε μαζί μας και παρακολουθήστε μας ζωντανά μέσω ίντερνετ στην ιστοσελίδα www.tv4e.gr και δορυφορικά από τον δορυφόρο Hellas Sat στην Ευρώπη, την Κύπρο, την Μέση Ανατολή, την Αυστραλία, την Αφρική και την Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: