Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σύσκεψη στον Δήμο Σιθωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού του Δήμου Σιθωνίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου. Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, κ. Δημήτρης Δημητρός και ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, κ.Αχιλλέας Παπαστεργίου, ενώ συμμετείχαν επαγγελματίες των κάμπινγκ, των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων και ξενοδόχοι της Σιθωνίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα και στις υποδομές. Οι επαγγελματίες επικεντρώθηκαν σε θέματα καθαριότητας και νερού, ενώ τόνισαν την άμεση ανάγκη βελτίωσης των οδικών υποδομών.
Η ελεύθερη κατασκήνωση τονίστηκε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους επαγγελματίες της Σιθωνίας και συζητήθηκαν τρόποι πάταξης της παρανομίας. Παράλληλα, ζητήθηκε να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, καθώς το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται αισθητό.


Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Στη δύσκολη, από κάθε άποψη, περίοδο που διανύουμε, θα κάνουμε  ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου η εικόνα του Δήμου μας να είναι αξιοπρεπής και οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε κατοίκους και επισκέπτες τους θερινούς μήνες να είναι άρτιες.  Στόχος  μας είναι να υπάρξει ένας συγχρονισμός και να αναπτυχθεί μία συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, έτσι ώστε να εξαχθεί  ένα ουσιαστικό τουριστικό προϊόν.  Εξάλλου, από την αρχή της θητείας μας, αγωνιζόμαστε για να προωθήσουμε και να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές στο Δήμο Σιθωνίας, γι΄αυτό ζητήσαμε σήμερα και την συμπαράσταση όλων των φορέων προς την κατεύθυνση αυτή».

Με αφορμή τη σύσκεψη του Σαββάτου, ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Προγραμματισμού και Τουρισμού, κ. Δημήτρης Δημητρός θα μεταβεί την Τετάρτη 13/4 στην Δημοτική Ενότητα Τορώνης, όπου θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες, προκειμένου να καταγραφούν επί τόπου προβλήματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: