Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εγκρίθηκε το αντιπλημμυρικό έργο στην Όλυνθο

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΟΛΥΝΘΟ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2.050.000 €

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, κ. Θύμιου Σώκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας Θράκης 2007-2013» το «Αντιπλημμυρικό έργο στο Δ.Δ. Ολύνθου», στο Δήμο Πολυγύρου προϋπολογισμού 2.050.000 €. Το έργο αφορά τη διευθέτηση των δύο κεντρικών ρεμάτων «Β» & «Γ» που διέρχονται διαμέσω του οικισμού του Δ.Δ. Ολύνθου.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκβάθυνση και η διαμόρφωση κατάλληλης διατομής της κοίτης των δύο ρεμάτων όπως διέρχονται εντός του οικισμού της Ολύνθου και απολήγουν στον Ολύνθιο ποταμό. Τα έργα που προβλέπονται είναι χωματουργικές εργασίες εκβάθυνσης και διαμόρφωσης της κοίτης και η κατασκευή τεχνικών έργων, ανοιχτών και κλειστών οχετών διαστάσεων. Το συνολικό μήκους της κοίτης των δύο ρεμάτων που θα εκτελεστούν τα έργα διευθέτησης είναι 996,43 μ για το ρέμα «Β» και 1.109,25 μ για το Ρέμα «Γ» αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Ζωγράφος, σχετικά με το θέμα δήλωσε τα εξής: «Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε τις προσπάθειές μας να έχουν αποτέλεσμα.

Η μελέτη για το συγκεκριμένο αυτό έργο στην Όλυνθο, που θα συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ολοκληρώθηκε από την παρούσα διοίκηση του Δήμου και υποβλήθηκε στις αρχές Μαρτίου, μετά από την αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Η προσπάθειά μας και οι πιέσεις σε κάθε κατεύθυνση θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση έτσι ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε και τις υπόλοιπες προτάσεις μας για έργα ανάπτυξης στο Δήμο Πολυγύρου σε χρηματοδοτικά προγράμματα».


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: