Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Σιθωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δήμο Σιθωνίας, σχετικά με την ασφάλεια και ευρύτερα θέματα βελτίωσης της αστυνόμευσης στην περιοχή με τη συμμετοχή Δημάρχου Σιθωνιάς κ. Ιωάννη Τζίτζιου, του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνου Παπουτσή και εκπροσώπων από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές αλλά και από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του Δήμου Σιθωνίας.

Ανάμεσα στα ζητήματα που ετέθησαν από τους εκπροσώπους των φορέων του Δήμου Σιθωνίας ήταν η βελτίωση της αστυνόμευσης, ειδικότερα στις περιοχές της Συκιάς και της Σάρτης, θέματα κυκλοφορίας τους θερινούς μήνες και η πάταξη της ελεύθερης κατασκήνωσης.

Δεδομένης της έλλειψης προσωπικού στην Αστυνομία υπήρξε η βούληση τόσο από το Δήμο Σιθωνίας, όσο και από τους εκπροσώπους επαγγελματιών και άλλων φορέων, προκειμένου να συνεισφέρουν οικονομικά για την εξασφάλιση στέγης ή άλλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού όσων αστυνομικών θελήσουν από άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να υπηρετήσουν τους θερινούς μήνες στη Σιθωνία.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Στόχος μας, όπως και σε κάθε προσπάθειά μας, είναι και στον τομέα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας να λειτουργούμε συλλογικά, σε συνεργασία με τους φορείς του Δήμου μας. Ενεργοποιώντας και συντονίζοντας καλύτερα τις προσπάθειές μας, Δήμος, Αστυνομία, αλλά και φορείς της Σιθωνίας, μπορούμε τα ήδη ικανοποιητικά αποτελέσματα σε επίπεδο ασφάλειας στην περιοχή μας να τα βελτιώσουμε περαιτέρω».

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνος Παπουτσής υπογράμμισε ότι ο Δήμος Σιθωνίας ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την υλοποίηση της συνάντησης, συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τα ειλικρινή αισθήματα συμπάθειας προς την Αστυνομία και την συζήτηση που έγινε, διαβεβαιώνοντας ότι παρά τις επιχειρησιακές και οργανωτικές αδυναμίες, το προσωπικό με τα όποια διαθέσιμα μέσα διαθέτει, θα καταβάλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και την προστασία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: