Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Καθαρά» τα καλάσνικοφ της σφαγής των δυο αστυνομικών


Καθαρά φαίνεται οτι είναι από τις πρώτες εργαστηριακές έρευνες τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό του Ρέντη. Οι κάλυκες που εξετάστηκαν πρώτοι στα εγκληματολογικά εργαστήρια "δείχνουν" οτι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των αδίστακτων δραστών, που πυροβόλησαν εν ψυχρώ και σκότωσαν τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ . Εκτός κινδύνου είναι πλέον οι δύο άλλοι συνάδελφοί τους που τραυματίστηκαν στο αιματηρό επεισόδιο.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν 23 κάλυκες KALASNIKOF, 17 κάλυκες 9mm και εννέα βολίδες. Μετά από έρευνα στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκε ένας γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια.


Πάντως, εκτιμάται ότι οι δράστες σχετίζονται με οργανωμένο κύκλωμα κλοπών αυτοκινήτων και πιθανόν έχουν διαπράξει και άλλες ένοπλες ληστείες και σοβαρότερα αδικήματα.

Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο μάρκας Volvo είχε κλαπεί από έκθεση αυτοκινήτων στο 18ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας στις 17 Ιανουαρίου, ενώ οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, το οποίο εκλάπη την ίδια μέρα από την ίδια έκθεση.

Από την έκθεση αυτοκινήτων της Νέας Ερυθραίας είχαν κλαπεί τότε συνολικά οκτώ αυτοκίνητα μάρκας Volvo, ένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε σε πρόσφατη ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Αλλα τρία αυτοκίνητα από τα συγκεκριμένα οκτώ, είχαν χρησιμοποιηθεί για διακίνηση λαθρομεταναστών και κατασχέθηκαν στην Καβάλα και στη Λάρισα.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες να έχουν σχέση με τη ληστεία στα Ασπρα Σπίτια ή να προμηθεύτηκαν το αυτοκίνητο από άλλη ομάδα που ειδικεύεται στις κλοπές οχημάτων.

Ερευνούν επίσης την πιθανότητα να πρόκειται για τους ίδιους δράστες, που προ ημερών κατά τη διάρκεια ληστείας γάζωσαν και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη περιπτέρου στα Ανω Λιόσια.

Συγκέντρωση αστυνομικών στη ΓΑΔΑ

Εν τω μεταξύ συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), πραγματοποίησαν αστυνομικοί λίγο μετά τις 12:00, στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων νεαρών συναδέλφων τους.

--Τα δύο θύματα: ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗΣ Ιωάννης, 23 ετών και ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος, 22 ετών -

«Η Αστυνομία είναι σε εγκατάλειψη», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιάννης Μακρής, προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάζουμε ανθρώπινες ζωές, όταν κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Μακρής υποστήριξε ακόμη πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Κατήγγειλε επίσης πως «την ώρα της δράσης, όταν κλήθηκαν να συνδράμουν περιπολικά, δεν υπήρχαν, καθώς απασχολούνταν στη φύλαξη προέδρων ομάδων».

Αμεση ήταν η απάντηση της ΓΑΔΑ που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «κινητοποιήθηκε άμεσα ευρύς σχηματισμός αστυνομικών δυνάμεων από ομάδες ΔΙΑΣ, περιπολικά 'μεσης Δράσης και Αστυνομικών Τμημάτων, περιπολικά Ασφαλείας και Τροχαίας».

Σημειώνει ακόμη ότι «οι δυνάμεις κινούνταν και αναπτύσσονταν σύμφωνα με το στίγμα του καταδιωκόμενου οχήματος» και επισημαίνει τον κυκλοφοριακό φόρτο, αναφορικά με τις δυνατότητες κίνησης και ευελιξίας των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, σε σχέση με τις δίκυκλες μοτοσυκλέτες.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: