Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ανησυχία στις Βρυξέλλες για το κυνήγι των απειλούμενων λύκων



Ο 13χρονος Βάλτερ Aκρε από την πόλη Ράκεσταντ της Νορβηγίας είχε μόλις σχολάσει και επέστρεφε στο σπίτι του. Ξαφνικά συνέβη αυτό, για το οποίο τον είχαν προειδοποιήσει οι γονείς του: τέσσερις λύκοι ξεπρόβαλαν από τα δέντρα και του έκλεισαν το δρόμο.

Χωρίς να το πολυσκεφτεί, ο Βάλτερ έβγαλε από την τσέπη το κινητό του τηλέφωνο και... δεν το εκτόξευσε εναντίον των λύκων, αλλά πάτησε το play και δυνάμωσε την ένταση: οι γρήγορες, «λυσσασμένες» μελωδίες του αμερικανικού συγκροτήματος Megadeth έδιωξαν τους λύκους, που απ’ ό,τι φαίνεται, δεν αρέσκονται στο heavy metal.

Συνεχίζοντας να ακούει στη διαπασών ένα από τα αγαπημένα του συγκροτήματα καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής - έτσι ώστε να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις- ο μικρός Βάλτερ έφθασε με ασφάλεια στο σπίτι του.
Και οι Megadeth, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του σκληρού ήχου, μπορούν πλέον να υπερηφανεύονται για ένα... μοναδικό κατόρθωμα.

Αυτή η χαριτωμένη ιστορία με το αίσιο τέλος είναι δυστυχώς η εξαίρεση, καθώς πολλές... συναντήσεις με λύκους καταλήγουν στο θανάσιμο τραυματισμό τους από τα πυρά κυνηγών ή βοσκών.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο ευρωπαίος επίτροπος περιβάλλοντος προειδοποίησε μια άλλη σκανδιναβική χώρα, τη Σουηδία, ότι οι Βρυξέλλες θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αξιώνοντας την επιβολή τσουχτερού προστίμου. Αιτία, το «πράσινο φως» που έδωσαν οι Σουηδοί για τη φετινή κυνηγετική περίοδο, που άρχισε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Γιάνες Ποτότσνικ δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή συνιστά παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα απειλούμενα είδη. Η Στοκχόλμη υποστηρίζει ότι το κυνήγι αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για τη διαχείριση της άγριας ζωής. Να σημειωθεί ότι οι λύκοι στη χώρα, σύμφωνα με οικολογικές οργανώσεις, ανέρχονται σε μόλις 200.

Η ποσόστωση για φέτος προέβλεπε τη θανάτωση του ενός δέκατου του πληθυσμού, δηλαδή 20 λύκων. Οι 6.000 κυνηγοί που δήλωσαν συμμετοχή για τη φετεινή κυνηγετική περίοδο σκότωσαν τους 10 από αυτούς μόνο την πρώτη ημέρα...

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: